25 хил. кв.м. улици и тротоари е ремонтирал кметът на “Илинден” Иван Божилов

Съгражданите му чакат следващия мандат за да построи нова сграда на детска градина и две училища

https://goreshto.net/balgariya/25-hil-kvm-ulici-i-trotoari-e-remontiral-kmetat-na-ilinden-ivan-bozhilov-4/116283 Goreshto.net
25 хил. кв.м. улици и тротоари е ремонтирал кметът на “Илинден” Иван Божилов

Съгражданите му чакат следващия мандат за да построи нова сграда на детска градина и две училища

17 000 кв. м тротоари и 8 000 кв. м. улици са ремонтирани в жк. “Илинден” през последните 4 години при управлението на кмета Иван Божилов, похвалиха се местни жители. По този показател районът изпреварва в пъти много централни столични квартали, а обликът му става все по-престижен. Не случайно тази част на София е притегателен център за многодетни семейства и работещи родители, т.к съчетава удобството на достъпен градски транспорт с много зеленина, чистота и уют.

Досега кметът е осигурил средства за обновяването на цели 89 детски площадки - на практика почти пред всеки блок майките могат да извеждат малчуганите да си играят на безопасни и красиви пързалки, люлки и катерушки. Грижата за най-малките върви в комплект и с 250 нови пейки, поставени на мястото на старата и изпочупена паркова мебел.

В “Илинден” буквално през ден се облагородяват околоблокови пространства - общо 150 и за последните години, изчисляват живущите. За следващия мандат кметът си е поставил за цел да стегне още толкова, както и да преасфалтира още вътрешноквартални улици, за да може жители и гости да се радват на чиста и достъпна градска среда.

Като заклет фен на спорта, една от първите задачи на Иван Божилов бе да реновира 21 площадки за да има къде подрастващите да тренират в свободното си време. И това е само началото, защото кметът се е заинатил да оправи всички занемарени игрища през следващия мандат. А най-голямата придобивка за феновете на екстремните спортове ще бъде първият паркур-парк в България, по-точно в “Илинден” през следващите години.

Грижата за физическото възпитание в района върви ръка за ръка с образованието, ето защо 100% от училищата и детските градини вече са основно реновирани. За следващия мандат кметът планира да издигне нов етаж за големите ученици от 43-о ОУ и цял нов корпус за 33-та гимназия. Решение е намерено и за най-болния въпрос в цяла София - детските градини. В управленската програма на градоначалника е заложено построяване на нова сграда на 158-ма детска градина, която да подслони още 10 групи дечица за радост и облекчение на родителите им.

Сред ключовите приоритети на Иван Божилов за следващите четири години е санирането на 15 блока по националната програма за енергийна ефективност и разбира се, обновяването на любимото на хората от “Илинден” езеро в парк “Света Троица” като проектът и новота му визия ще бъдат плод на диалог между кмета и гражданите на района.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.