Апелативният прокурор на Варна поискал подкуп от кмета, откриха над 100 000 лева в каса

Иван Портних е подал сигнал срещу Владимир Чавдаров в КПКОНПИ, магистърът поискал от градоначалника 20 000 евро

https://goreshto.net/balgariya/apelativniyat-prokuror-na-varna-poiskal-podkup-ot-kmeta-otkriha-nad-100-000-leva-v-kasa-2/113835 Goreshto.net
Апелативният прокурор на Варна поискал подкуп от кмета, откриха над 100 000 лева в каса

Иван Портних е подал сигнал срещу Владимир Чавдаров в КПКОНПИ, магистърът поискал от градоначалника 20 000 евро

49 000 евро и 20 000 лв. са открити в служебната каса в кабинета на апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров при акцията на Софийска градска прокуратура, която стартира рано тази сутрин, съобщиха от СГП. 

До момента не е изяснен произходът на средствата, както и защо Чавдаров не ги е посочил в годишната си декларация пред Инспектората на Висшия съдебен съвет.

До акцията срещу Чавдаров се е стигнало, след като в Софийската градска прокуратура са получени материали от КПКОНПИ, в които е приложен сигнал от кмета на Варна Иван Портних за поискан и получен подкуп в особено големи размери от административния ръководител на Апелативна прокуратура – Варна – Владимир Чавдаров. По неофициални данни градоначалникът е дал на магистрата 20 000 евро. 

Незабавно е образувано досъдебно производство, в рамките на което след получено разрешение от съдия от Софийски градски съд, днес на територията на град Варна са извършени действия по претърсване и изземвания от жилището и служебния кабинет на Чавдаров.

В хода на следствените действия в жилището на апелативния прокурор са открити 271 боеприпаси (бойни патрони с различен кабилър), съхранявани без надлежно разрешително. В служебната каса на магистрата в Апелативната прокуратура пък е намерена и иззета голяма сума пари – 49 000 евро и 20 000 лв.

Събраните материали се докладват на наблюдаващия прокурор в СГП, който ще извърши преценка дали са налице предпоставките за привличане на обвиняем.

Източник: dir.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.