Арестуваната шефка на Агенция „Митници“ разболяла адвокатката си

Според мълвата тази мярка цели да се изчака по-благосклонен съдебен състав

https://goreshto.net/balgariya/arestuvanata-shefka-na-agenciya-mitnici-razbolyala-advokatkata-si-3/132120 Goreshto.net
Арестуваната шефка на Агенция „Митници“ разболяла адвокатката си

Според мълвата тази мярка цели да се изчака по-благосклонен съдебен състав

Оказва се, че Петя Банкова, която до неотдавна бе шеф на Агенция „Митници“ и преди 2 седмици бе арестувана като член на престъпна група, създадена с цел контрабанда, пране на пари и подкупи на държавни служители, продължава да търка нара на килията в следствения арест. Причината за това е болната й адвокатка Аделина Натина.

 

За втори пореден път в началото на седмицата Софийският апелативен съд отложи делото за мярката за неотклонение на Банкова заради отсъстващата й защитничка. Адвокатката й е депозирала в съда болничен лист, в който е посочено, че се лекува от бронхит и следва да остане под домашно лечение поне 14 дни. Болничният лист, изпратен в деловодството на съда от Аделина Натина, удължи поне със седмица престоя на Банкова в тъмницата и повдигна въпроса защо вече бившата шефка на Агенция „Митници“ не прибягва до услугите на друг защитник, ако вярва в невинността си.

 

Познавачи на съдебната система допуснаха, че Банкова стои зад заболяването на адвокатката й, а целта е юристката да е в болничен, докато се появи съдебен състав, който да постанови по-лека мярка за арестуваната шефка на Агенция „Митници“. Упорито се мълви, че братът на Петя Банкова – бившият шеф на „Вътрешна сигурност“ в  МВР Стефчо Банков, вече е открил благосклонен съдия от Софийски апелативен съд, който да пусне под домашен арест сестра му, при положение че мярката за неотклонение се падне да бъде гледана при него. Подобна версия разви и шефът на ДАНС Пламен Тончев по време на изслушването си в парламентарната комисия.

 

Същевременно бившият главен секретар на МВР Живко Коцев също беше привлечен в качеството му на обвиняем за участие в организирана престъпна група. В сряда Коцев се яви на разпит в Антикорупционната комисия КПКОНПИ с двама скъпоплатени адвокати – Даниела Доковска и Илиян Василев, а след 4-часовия разпит не обели нито дума пред насъбралите се журналисти.

Впоследствие от Софийската градска прокуратура обявиха, че Живко Коцев се е възползвал от правото си да не дава обяснения и му е наложена парична гаранция в размер на 20 хиляди лева.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.