БЕЗСРАМИЕ: Румен Гайтански Вълка поиска 24 имота в София, предлага къпалнята „Мария Луиза“ за тях

Според общински съветник, бизнесменът ще се облажи с около 100 милиона евро от сделката

https://goreshto.net/balgariya/bezsramie-rumen-gaytanski-valka-poiska-24-imota-v-sofiya-predlaga-kapalnyata-mariya-luiza-za-tyah/113859 Goreshto.net
БЕЗСРАМИЕ: Румен Гайтански Вълка поиска 24 имота в София, предлага къпалнята „Мария Луиза“ за тях

Според общински съветник, бизнесменът ще се облажи с около 100 милиона евро от сделката

Известният бизнесмен Румен Гайтански, наричан още "Вълка", отправи искане към Столична община, за да му бъде прехвърлено правото на собственост на 24 апетитни имота в София. В замяна, той предлага мажоритарния си дял от акциите на дружеството, притежаващо известната къпалня "Мария Луиза".

Писмото с искането е изпратено до кмета на София, Йорданка Фандъкова, и ръководството на общинското дружество "Софийски имоти". То бързо бе определено като скандално и подигравателно към града.

Тъй като повече от месец бизнесменът не е получил отговор от общината, изразявайки неудовлетворение той прилага и списък с терени, които би разменил за къпалнята.

В предлаганите имоти, Гайтански включва 12 парцела на булевард "Г.М. Димитров", до метростанцията. 5 от тях са разположени до офис сградата NV Tower, с обща площ над 5 дка. На този етап предназначението на един от тях е "за паркинг", друг е предвиден за "друг обществен обект, комплекс", а трите са обозначени като "за друг вид застрояване".

Още 7 парцела на булевард "Г.М. Димитров" с обща площ около 12 дка също са включени в предложението за замяна и са разположени около метростанцията, като повечето от тях също имат предназначение "друг тип застрояване".

Предложението на Гайтански вече предизвика негативни коментари от общинските съветници в София. Някои от тях изразиха опасения, че тази замяна може да бъде изключително изгодна за Гайтански, който не е инвестирал нищо в къпалнята "Мария Луиза" и лятната сцена в Борисовата градина, която също принадлежи на негова фирма. Според Борис Бонев от „Спаси София“, Гайтански ще сложи в джоба си около 200 милиона лева от сделката, ако бъде одобрена от общината.

Източник: narod.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.