Бившият земеделски министър Нихат Кабил: Меко казано е, че съм възмутен! Бесен съм!

https://goreshto.net/balgariya/bivshiyat-zemedelski-ministar-nihat-kabil-meko-kazano-e-che-sam-vazmuten-besen-sam/51234 Goreshto.net
Бившият земеделски министър Нихат Кабил: Меко казано е, че съм възмутен! Бесен съм!

Нихат Кабил избухна бесен от родните медии!

Бившият земеделски министър Нихат Кабил изригна буквално бесен на родните телевизии. Ето каква е причината за гнева му, цитираме го без редакторска намеса: "Меко казано е, че съм възмутен. Бесен съм! По голяма наша телевизия, една от най-големите, в централните новини ,репортаж за терзанията на британските /!!!/ фермери дали, аджеба, ще има работници от България да им берат ягодите и малините!!! Алоооо, продуцентите!!! Вие на Мелмак ли живеете?! А да спретнете един репортаж с някой наш фермер, агропредприемач, работодател, с техните работници за това как се справят в тази ситуация? Дали хората им имат маски, дезинфектанти, предпазни средства и т.н.? Да направите разговор с Чичо и Леля на полето? Как на фона на пандемията от КОВИД-19 спазват изискванията за социална дистанция и същевременно работят. Ама да го направите топ-новина! Защото сега ТЕ сеят и садят това, което ще приберат като реколта и то ще дойде на нашата маса наесен? Или смятате, че това, което големите вериги ви предлагат, е достатъчно? Какво се случва на село, как хората там понасят трудностите на днешното положение не ви е интересно? Не е гледаемо? Не прави рейтинг? Ами ако, току виж, нещата с т.нар. "зелени коридори" се закучат? А? Какво правим тогава? Ще ви кажа. Ще легнем на същите Чичо и Леля и това, което те са произвели и изнесли на пазара. Също и на десетките преработватели и производители на храни, чиито продукти ще купуваме. На нашия, българския пазар. Не съм този, който да казва какви да са редакционните ви политики. Но чуйте и излъчете и хората, които днес, буквално днес, работят във всички кътчета на родината ни, на нивата, с мотика в ръка, в трактора, който сее, тори или пръска, за да имаме необходимото за трапезате ни утре, след три, след шест месеца! Направете го с уважение към тях! Най-малкото това го заслужават! Какво ни занимавате с британските или други там фермери? Те ще се оправят. Както винаги. А нашите? Кучета ги яли?!!", избухна Нихат Кабил.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.