Цените на старите апартаменти в София скочиха повече от новото строителство

Търсенето на имоти е много сериозно

https://goreshto.net/balgariya/cenite-na-starite-apartamenti-v-sofiya-skochiha-poveche-ot-novoto-stroitelstvo/113430 Goreshto.net
Цените на старите апартаменти в София скочиха повече от новото строителство

Търсенето на имоти е много сериозно

За период от 7 години цените на жилищата в София, са скочили двойно.

 

С близо 99% са поскъпнали къщите и апартаментите в сравнение с 2015 г., сочат данните на Националния статистически институт. Това нарежда столицата на първо място сред големите градове в страната с над 120 000 жители в класацията за поскъпване на имотите.

 

През първото тримесечие на годината цените на имотите ново строителство в София са нараснали със 76.8% спрямо 2015 г. сочат данни на НСИ. При вече съществуващите апартаменти поскъпването за същия период е още по-голямо – 113.3%.

 

По този начин столицата държи първо място по поскъпване на старите жилища. Данните за такъв дълъг период от време сочат, че търсенето в София, както на ново строителство, така и на вече съществуващи къщи и апартаменти, е  много сериозно.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.