Диляна Ценова за Васил Терзиев, антикомунизма и Петър Младенов: “Манджурският кандидат” отказва да назове дори името на съпругата си

https://goreshto.net/balgariya/dilyana-cenova-za-vasil-terziev-antikomunizma-i-petar-mladenov-mandzhurskiyat-kandidat-otkazva-da-nazove-dori-imeto-na-saprugata-si-4/118328 Goreshto.net
Диляна Ценова за Васил Терзиев, антикомунизма и Петър Младенов: “Манджурският кандидат” отказва да назове дори името на съпругата си

“7 юни 1990 г, легендарният милионен митинг на СДС от Орлов мост до хотел Плиска”. За неолибералите от други градове, които наричат днес “дребнотемие” роднинските връзки на кандидата за кмет на София от ДС и не са участвали в това епохално събитие, тя припомня, че тогава се протестираше предизборно срещу комунистическото управление на страната. Така започва разказа си писателката Диляна Ценова Гогова, която е среди най-изявените лица на съвременната литература, по повод агентурното минало и родството с Петър Младенов на кандидата за кмет на София от “добрите сили” Васил Терзиев.

 

“Премиерът се казваше Андрей Луканов, а председател на Политбюро на ЦК на БКП, прекръстен за една нощ на “президент”, без да е участвал в демократични избори – беше Петър Младенов.

В. Терзиев му се пада племенник по майчина линия. А пък майката на Васил Терзиев е била офицер в ДС. По бащина линия повечето му роднини, включително баща му, са заемали ръководни постове пак в ДС”, уточнява тя.

 

Авторката допуска, че ще възникнат допълнителни въпроси и контра анализи, все едно социализмът е върлувал в дълбока древност и само от хрониките наднича.

 

 

“Един пребоядисан антикомунист изчислява през колко ребра е родството на Терзиев с Петър Младенов, толкова далечно го изкарва, та направо се залива от смях, че този факт изобщо се споменава в публичното пространство. В същото време “Манджурският кандидат” отказва да назове дори името на съпругата си, която може да е например племенница на Тодор Живков или на Леонид Брежнев, ама много далечна. Защо не?”, пита Гогова.

 

Жалко е всичко това, приятели, и тъжно. Троловете точно сега се готвят и репетират сериозно по темата “Политбюро и ДС – хора от народа, трудещи се като всички нас!” Най-сетне танковете дойдоха, завършва коментара си тя.

Източник: crimesbg.com

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.