Ексклузивно в goreshto.net! Тайнственият бизнесмен Калин Едрев от Дубай: Престъпление ли е да познаваш и работиш с американци? ДАНС доказа, че “чатовете” между мен и Кирил Петков са фалшиви

“В България нямам и не изпълнявам никакви договори, нито по времето на кабинета “Петков”, нито към днешна дата”, потвърди той

https://goreshto.net/balgariya/ekskluzivno-v-goreshtonet-taynstveniyat-biznesmen-kalin-edrev-ot-dubay-prestaplenie-li-e-da-poznavash-i-rabotish-s-amerikanci-dans-dokaza-che-chatovete-mezhdu-men-i-kiril-petkov-sa-falshiv/124631 Goreshto.net
Ексклузивно в goreshto.net! Тайнственият бизнесмен Калин Едрев от Дубай: Престъпление ли е да познаваш и работиш с американци? ДАНС доказа, че “чатовете” между мен и Кирил Петков са фалшиви

“В България нямам и не изпълнявам никакви договори, нито по времето на кабинета “Петков”, нито към днешна дата”, потвърди той

Първата седмица на новата 2024 г. беше белязана от разкрития за сключения договор между “Продължаваме промяната” и американската лобистка компания Manatos & Manatos (M&M) на стойност 100 000 долара. В него е записано, че услугите, които партията ще получи в замяна, са свързани с лобизъм, пиар, икономическо развитие и други. Целта на договора е "насърчаване на водещи американски политици, които са част от федералното и щатското управление, и американския Конгрес за засилването на двустранните отношения между САЩ и България". Той цели също "по-доброто разбиране и оценяване на първостепенното за САЩ значение на България, по-конкретно прозападните ѝ действия и антикорупционните усилия", информира “Свободна Европа”.

 

Въпреки, че предметът на договора с Manatos & Manatos (M&M) ясно сочи какви са целите му, в медийното пространство се появиха редица спекулации. Една от версиите, която упорито се лансира, намесва името и на базирания (според редица публикации) в САЩ и ОАЕ предприемач Калин Едрев, за когото се твърди, че е в близки връзки с лидерите на “Продължаваме промяната”.

 

Верни на принципа, че истината трябва да бъде казана такава, каквато е, журналистите на “Свободно слово” се свързаха с Едрев за да изясним какво се крие зад договора с щатската лобистка компания и защо името му бива намесено в афера с Кирил Петков и ВМЗ “Сопот”. В разговора ни той споменава разследването на Агенция ПИК и нашата колежка, журналистката Соня Колтуклиева. Ето защо редакцията ни дава право на отговор на всеки, почувствал се засегнат от твърденията, които публикуваме в настоящото интервю.

 

Вижте какво каза Калин Едрев ексклузивно за “Свободно слово”:

 

- Г-н Едрев, в публичното пространство излезе информация за сключен договор между политическа партия “Продължаваме промяната” и американската лобистка компания Manatos & Manatos (M&M) на стойност 100 000 долара. Запознат ли сте с предмета на договора и повода за неговото сключване?

- Не, по простата причина, че никога не съм имал общо с политика и никога не съм бил политически и партийно обвързан. Знам само онова, което съм чел в интернет за този договор и нищо повече. Нямам какво повече да кажа по този въпрос, освен, че ми свързват името с неща, които са пълни лъжи и откровени глупости.

 

- Редица български медии Ви приписват близост до лидерите на ПП - Кирил Петков и Асен Василев, и твърдят, че тази близост придобива конкретни финансови измерения под форма на комисионни от множество сделки, реализирани от тях в качеството им на управляващи. Разкажете, моля Ви, работили ли сте с Петков и Василев изобщо и ако да - какъв е характерът на това съдружие, и от кога датира то? А ако не - защо смятате, че Вашето име се спряга редом с техните?

- Забъркаха ми името с тях след едни публикации на ПИК и на г-жа Соня Колтуклиева. Там бяха публикували някакви чатове, за които после журналистите от медията бяха написали, че са сезирали прокуратурата. По този повод имаше проверка в ДАНС и на Държавното обвинение (бел.ред.: Прокуратурата на Р България). Оказа се, че този анонимен сигнал и тези чатове, които са били представени в редакцията на ПИК - всичко това е фалшиво. Представите си все едно през Вашия телефон и през моя да си пишем някакви неща, да ги разпечатаме, да ги пуснем в някоя редакция и край. Сензацията е на лице. Тези т.нар. чатове категорично не са достоверни. Имаше проверка, която доказа, че няма нищо вярно.

 

- Искате да кажете, че проверка на ДАНС е доказала, че не съществуват чатове, извадени от телефона на Кирил Петков, в които той говори и пише с Вас?

- Агенция ПИК публикуваха “чатове” между мен и него, но категорично се доказа, че всички тези чатове са фалшиви. Ако прочетете първата статия на ПИК, там пише, че уж тези чатове са намерени в телефона на някакъв хакер, но изведнъж след това се казва: “в редакцията постъпи анонимен сигнал”. Такъв анонимен сигнал може да направи всеки с два телефона.

 

- Накратко, Вие искате да кажете, че не сте комуникирали с г-н Кирил Петков по телефона, не сте провеждали чатове с него през приложението Telegram, както се писа, и не сте беседвали двамата по теми, касаещи ВМЗ “Сопот”и по-специално за уреждани на подкупи за директорите на оръжейния завод, както се твърди в публикациите?

- Как да съм беседвал като до сега Ви обяснявах, че няма нищо вярно. Някой за да търгува с ВМЗ “Сопот” са необходими специални разрешения, лицензи за оръжия, за стоки с двойно предназначение, каквато е военната продукция. Никога не съм участвал в такава фирма и как мога аз да търгувам с такова нещо?

 

- Не сте участвал и като посредник по тази тема?

- Не.

 

- Разкажете за нашите читатели кой всъщност е “мистериозният бизнесмен” Калин Едрев, както Ви наричат множество родни медии. Кой е човекът Едрев, в каква сфера развивате дейност и какви проекти реализирате?

- Работя с няколко американски компании, представлявам американски компании и имам проекти с американски компании в Саудитска Арабия и Дубай. Също така съм собственик в американско дружество и имам акции. Учил съм енергетика и работя заедно с партньорите си по енергийни проекти. От десет и повече години живея в Дубай, по простата причина, че там имам контракти, които изпълнявам. Недоумявам какъв е проблемът, че имам контакти. Явно в България вече е престъпление да работиш с американци, така излиза.

 

- И за финал – потвърждавате ли за нашите читатели, че Вие не сте работили и нямате бизнес отношения с членове на бившето и настоящо правителство, в лицето на Кирил Петков и Асен Василев, и Вашите бизнес проекти не са свързани с българската държава, а тези личности от своя страна под никаква форма не са Ви оказвали съдействие за реализиране на проектите Ви?

- В България нямам и не изпълнявам никакви договори, нито по времето на кабинета “Петков”, нито към днешна дата.

Източник: svobodnoslovo.eu, crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.