Фахрадин Фахрадинов вещае финансов колапс за актьорите! (още разкрития)

https://goreshto.net/balgariya/fahradin-fahradinov-veshtae-finansov-kolaps-za-aktyorite-oshte-razkritiya/51156 Goreshto.net
Фахрадин Фахрадинов вещае финансов колапс за актьорите! (още разкрития)

Актьорът Фахрадин Фахрадинов вещае финансов колапс за гилдията!

Финансов колапс за актьори, музиканти и всички в сферата на културата, вещае актьорът Фахрадин Фахрадинов. Той се обяви против мерките, взети от правителството за превенция на коронавируса:

"Забранявят провеждането на всички културни събития до следващо нареждане. А всички спортни събития ще се провеждат без публика. Това е решението на министерски съвет от събранието им днес по повод паниката и регистрираните общо 4 случая с “Корона” вирус в Плевен и Габрово.

Първоначалното предложение им беше да забранят провеждането на масови събития само за тези два района, но скъпия ни министър на Културата Боил Банов реши да предложи още по солидни мерки, като предложи да се закрият всички културни мероприятия в цялата страна. Толкова е очевадно и замислено по прост и куцо скалъпен начин. Това е схема за спиране известно време дотациите към театри, балети и Опери, които са изцяло субсидирани от Мин. на културата и залите са пълни последните години, а те не успяват да смогнат да им изплатят субсидиите, затова сега се решили да се възползват от паниката и да спрат кранчето за известно време. Това е лошо , но и покрай това изгарят и частните продуценти, които се издържат единствено от продажба на билети и нямат 1 стотинка субсидия от държавата.

От името на продуцент на театрални проекти твърдя, че никой не ни плаща рекламата, хонорарите на артистите и заплатите на техническите екипи. На самоиздръжка от продажбата на билети сме. И сега покрай тези крайни само за някои мерки, ще изгорим и ние, а сме вкарали пари в рекламата за предстоящите представления идните седмици, на места сме предплатили зали и ще дължим неустойки на други, ако не играем дори и поради форсмажорни обстоятелства, като тези.

Горим тотално, издържаме всички семействата си с това. И колегите в театри, балети и опери също са отрязани, заради неадекватната политика, която налага забраната само на спортни и културни събития. Тези хора също изхранват семейства и разчитат на дотациите от министерството, защото при пълни салони получават допълнително ДМС-та(нещо като бонуси върху заплата) и това е напълно адекватно, защото в повечето държавни културни предприятия работят основно на минимална и малко над нея заплати. И работещите там разчитат на това, което им е обещано и заложено законово от самото министерство. Основния въпрос, който изниква е защо не смятат пеенето в заведения , пускането на музика в клубове със сбор от стотици хора за незастрашаващо от зараза, както при нас? Защо не затворят Моловете? И въобще всички по големи обществени места. Имам предвид БДЖ, Автогари и Летища, магазини. Как опасността идва само от събирането на групи хора на културни или спортни мероприятия и затова се налага да се вземат мерки. Безумие , безочие и кражба на хляба на хората. Грубо възползване от всятата паниката за да спрат кранчето на конкретните културни институции и да отрежат “културно”, както се казва частните театрални, музикални продуценти, организатори, актьори и технически екипи. Абсолютно безумие и не би трябвало да ги оставим да се гаврят по този начин с нас. Апелирам към държавните и частните формации заедно с артистите в тях.

Трябва да попитаме публично защо ни разграничават от други публични заведения и клубове, магазини по отношение на обществения статут на залата или мястото. Защо има подобна дискриминация ? И кой ще поеме загубите от несъстоелите се събития. И очакваните приходи, които изхранват не малко хора.

Защото се оказва, че за месеци напред залите в цялата страна са заети със събития и няма друга възможна дата на която да ги преместим дори и да презаверим закупените билетите. А залите са пълни. Много им дойде, че салоните с културни прояви са пълни последно време.. Моля за адекватно отношение и отзвук от страна на всички колеги, които ще бъдат потърпевши в случая и преразглеждане на прибързаното решение", заяви Фахрадин Фахрадинов. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.