ФИРМА НА ТЪСТА НА ОБЛАСТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС – ВАРНА ЛАПВА 28 МИЛИОНА ЛВ. ОТ МОН, ОТ КОИТО ПРЕВЕЖДА САМО 8 МИЛИОНА КЪМ ТУРСКА ФИРМА СЪС СТРАННО ИМЕ „ФИРМА ЗА АНОНИМНИ ВЪНШНО ТЪРГОВСКИ ДЕЙНОСТИ“. КЪДЕ СА ОСТАНАЛИТЕ 20 МИЛИОНА ЛЕВА

https://goreshto.net/balgariya/firma-na-tasta-na-oblastniya-predsedatel-na-dps-varna-lapva-28-miliona-lv-ot-mon-ot-koito-prevezhda-samo-8-miliona-kam-turska-firma-sas-stranno-ime-firma-za-anonimni-vanshno-targovski-de-4/119335 Goreshto.net
ФИРМА НА ТЪСТА НА ОБЛАСТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС – ВАРНА ЛАПВА 28 МИЛИОНА ЛВ. ОТ МОН, ОТ КОИТО ПРЕВЕЖДА САМО 8 МИЛИОНА КЪМ ТУРСКА ФИРМА СЪС СТРАННО ИМЕ „ФИРМА ЗА АНОНИМНИ ВЪНШНО ТЪРГОВСКИ ДЕЙНОСТИ“. КЪДЕ СА ОСТАНАЛИТЕ 20 МИЛИОНА ЛЕВА

В периода декември 2021 година – декември 2022 година варненската фирма Джеми ООД, представлявана от Захир Арифов Османов, сключва четири договора с Министерството на образованието за доставка на моторни превозни средства марка АКИА, модел L9 с 35 места.

Както следва четирите обществени поръчки със сключени договори с варненската фирма Джеми ООД с Министерството на образованието са за следните суми:

738 698, 40 лв

4 062 841, 20 лв.

2 216 095, 20 лв.

21 422 253, 60 лв.

Или общо: варненската фирма Джеми ООД получава по тези четири договора 28 439 888, 40 лв.

Варненската фирма Джеми ООД сключва тези договори и получава сумата от 28 439 888 лева от Министерството на образованието по време на служебните правителства на Румен Радев с премиери Стефан Янев и Гълъб Донев, и с министри на образованието, съответно Николай Денков и Сашо Пенов.

На кого е фирмата Джеми ООД? 90 процента от дяловете в нея държи Захир Арифов Османов, тъст на областния председател на ДПС – Варна Сали Табаков, баща на съпругата на Сали Табаков.

Десет процента от фирмата държи Ангел Петров Иванов.

Възрастният Захир Арифов Османов, тъста на Сали Табаков, е едноличен собственик и на още четири фирми – БУЛ ЛЕС 2 ЕКСПОРТ ЕООД, БУЛ ЛЕС ЕКСПОРТ ЕООД, КАРАДЕНИЗ – ВАРНА ООД.

Разследване на АФЕРА установи, че през периода: края на 2021 година – края на 2022 година по сметките на фирмата на тъста на Сали Табаков -Джеми ООД са постъпили 28,5 милиона лева по сключените договори с Министерството на образованието за доставка на автобуси.

Разследване на АФЕРА показа, че по сметките на турската фирма – доставчик, обаче, Dis ticazet Anonim Sirketi / в буквален превод: фирма за анонимни външно търговски дейности/ от страна на варненската Джеми ООД са постъпили … 4 милиона евро.

Тъй като на АФЕРА направи впечатление наименованието на турската фирма – „фирма за анонимни външни търговски дейности“, потърсихме информация от наши брилянтни източници от турските служби, които ни информираха, че турската фирма е на родения през 1982 година Ремзи Бака от Сиирт, Турция, и за фирмата има данни в турските служби за финансови злоупотреби.

Така от 28 милиона в сметката на турската фирма влизат … 4 милиона евро, или 8 милиона лева.

Къде отиват останалите 20 милиона лева?!

Същата варненска фирма Джеми ООД през 2009 година стана обект на разследване покрай брата на сегашния областен председател на ДПС Сали Табаков – Митхат Табаков, който тогава бе кмет на Дулово, покрай разследване на Митхат Табаков за злоупотреба с обществена поръчка с пари на „Публични инвестиционни проекти“ ЕАД, както и за обявена обществена поръчка за „Инженеринг на водопроводна мрежа и строително-монтажни работи на канализационната мрежа“ на Дулово, финансирана по програма на Европейския съюз на стойност 28 876 258 лв., без ДДС.

По-късно Табаков бе осъден и излежа ефективна присъда.

Тогава Табаков бе разследван и за престъпление по служба, че като кмет е превишил правата си с цел да облагодетелства и фирма „Джеми“ ООД.

На 22.10.2023 АФЕРА публикува:

БРУТАЛНА РАЗПРАВА НА ОБЛАСТНИЯ ШЕФ НА ДПС -ВАРНА САЛИ ТАБАКОВ С ЧЛЕН НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА ДПС, ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ МУ КАЗВА ИСТИНАТА В ОЧИТЕ! ДПС ВАРНА СЕ ТРЕСЕ ОТ АВТОРИТАРЕН МУТРЕНСКИ НАЧИН НА УПРАВЛЕНИЕ И ИНТРИГИ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ И С: „ШЕФА КАЗА!“ ЩО Е РЕКЛА „АФЕРА“, ВСЕ Е ВЯРНО! /ВИДЕО!/

На 22.10.2023 АФЕРА публикува:

СЛЕД ПУБЛИКАЦИЯ НА „АФЕРА“, НОВ СКАНДАЛ В ДПС – ВАРНА! ОБЛАСТНИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ ЗАПЛАШВА ОБЩИНСКИЯ И ИЗЗЕМВА КОМПЮТЪРА МУ! СЕЗИРАНО Е МВР!

След публикациите на АФЕРА в ДПС – Варна се вихри истинска буря и все повече депесари удостоверяват истинността изнесена от АФЕРА за бруталното еднолично, мутренско управление на областния управител на ДПС – Варна Сали Табаков.

„Ново начало“ прокламира ДПС с предизборен слоган, но хубаво е Делян Пеевски да провери дали има във Варна друг местен политически председател на партия, който да ходи с охрана и гардове, като Сали Табаков.

И като питаме къде са онези 20 милиона лева от сделката с Министерството на образованието, дали не е добре да се вгледат в новия Майбах и новия ултра моден джип G класа на областния председател на ДПС – Варна Сали Табаков.

Източник: afera.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.