Гард на НСО купува гласове с крадени дърва в Ихтиманско? (Видео)

https://goreshto.net/balgariya/gard-na-nso-kupuva-glasove-s-kradeni-darva-v-ihtimansko-video/120295 Goreshto.net
Гард на НСО купува гласове с крадени дърва в Ихтиманско? (Видео)
Задържаният Георги Бонев е син на кандидата за кмет на село Живково от формацията на скандалната Милена Чомакова

Служителят на Националната служба за охрана (НСО) Георги Венциславов Бонев е задържан на 20 октомври вечерта с джип, претъпкан с крадени дърва, съобщиха за breaking.bg източници от МВР.

Джипът е собственост на кандидата за кмет на ихтиманското село Живково Венцислав Бонев, който е баща на задържания гард от НСО. Вчера breaking.bg съобщи, че през последните дни и седмици заради настъпилия активен период, в който хората купуват дърва, ихтиманското Общинско горско предприятие извършва масови проверки заедно с полицията във всички населени места на територията на общината.

Така на 19 октомври продавачката в хранителния магазин на ихтиманското село Веринско баба Стефка беше спипана с крадени дърва. 60-годишната Стефка Дамянова е кандидат за кмет на Веринско и е част от листата с кандидати за общинския съвет в Ихтиман на скандалната Милена Чомакова, която живее на семейни начала с местния дървен олигарх Емил Караджов.

Бащата на задържания снощи гард от НСО също е кандидат за кмет от формацията на Милена Чомакова. Затова една от версиите, по които работи ихтиманската полиция, не е само за превозване на немаркирани дърва без необходимия билет, но и за „съпричастност към извършване на престъпления срещу избирателните права на гражданите“ или по-просто – за купуване на гласове.

Бщата на гарда Венцислав Бонев

 

Но сериозен проблем пред разследването е имунитетът, с който се ползва Венцислав Бонев като кандидат за кмет на Живково. Поради тази причина миналата вечер ихтиманските полицейски шефове са се уплашили и са отказали да приемат в паркинга на районното управление заловеният автомобил. Причината – и джипът се ползвал с имунитет, защото бил собственост на кандидата за кмет.

Джипът с крадените дърва и заловената група с човека на НСО.

По време на задържането на гарда от НСО в Живково се е провеждало агитационно мероприятие на Милена Чомакова и Венцислав Бонев. И при преминаването на арестувания джип през селото настъпила суматоха сред агитиращите, а Венцислав Бонев определено не останал доволен от случващото се и сипел проклятия срещу горските и полицаите.

По случая е започнала вътрешна проверка в НСО.

Цялата кампания на Милена Чомакова и кандидатите й са съпътствани от доста случаи с криминален привкус.

Преди две седмици breaking.bg вече съобщи, че данъчните на Румен Спецов са запечатали бензиностанцията на Милена Чомакова в Ихтиман и са й наложили рекордна санкция от 25 хиляди лева, тъй като обектът работел без разрешително за търговия с горива. Сега интимната двойка местни олигарси Чомакова и Караджов среща поредните неприятности заради техните хора в селата Веринско и Живково, спипани с крадени дърва.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.