Грозна хранилка: Социалната министърка Иванка Шалапатова получава щедро финансиране от „Дънди Прешъс“

Фондацията й е финансирана с 22 милиона само за 5 години

https://goreshto.net/balgariya/grozna-hranilka-socialnata-ministarka-ivanka-shalapatova-poluchava-shtedro-finansirane-ot-dandi-preshas/112268 Goreshto.net
Грозна хранилка: Социалната министърка Иванка Шалапатова получава щедро финансиране от „Дънди Прешъс“

Фондацията й е финансирана с 22 милиона само за 5 години

Оказва се, че фондацията на социалния министър Иванка Шалапатова е сериозно подкрепяна финансово от канадската компания "Дънди Прешъс". Информацията бе оповестена от сайта "Филтър".  Канадската компания се свързва с добив и изнасяне на златото от България.

Става въпрос за неправителствената организация "За нашите деца", чийто дългогодишен директор е Шалапатова. Освен това тя е и явен поддръжник на ЛГБТИ. Тя сяда в министерското кресло на 6-ти юни тази година.

Министър Шалапатова е известна с това, че й поискаха оставката заради подкрепата на Истанбулската конвенция и джендъризма. Оказва се, че тя е номинирана лично от действащия премиер Николай Денков. В служебния кабинет на Марин Райков през 2013-та, Шалапатова е била на пост зам.-министър на труда и социалните грижи.

По данните от отчета за дейността на "За нашите деца" за 2022-ра година, финансирането от държавата е в размер на 1,9 милиона лева. Също така, за периода между 2011-та г. и 2016-та г., фондацията на Шалапатова е получила 22 милиона лева, 1 милион лева са приходи от проекти, а 711 хиляди лева са от корпоративни партньори.

Един от големите дарители на фондацията е споменатата канадска корпорация "Дънди Прешъс", която е известна със скандално ниската концесионна такса от 1% от добитото злато.

Източник: narod.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.