Изграждането на осемте обекта в Зеления Коридор на Здравето в район ,,Надежда“ кипи с пълна сила, обяви кметът инж. Димитър Димов

Предстои поставянето на градско обзавеждане, кошчета за отпадъци и осветителни тела

https://goreshto.net/balgariya/izgrazhdaneto-na-osemte-obekta-v-zeleniya-koridor-na-zdraveto-v-rayon-nadezhda-kipi-s-palna-sila-obyavi-kmetat-inzh-dimitar-dimov-3/118985 Goreshto.net
Изграждането на осемте обекта в Зеления Коридор на Здравето в район ,,Надежда“ кипи с пълна сила, обяви кметът инж. Димитър Димов

Предстои поставянето на градско обзавеждане, кошчета за отпадъци и осветителни тела

С пълна сила върви изграждането на осемте обекта в Зеления Коридор на Здравето в район ,,Надежда“, видя наш репортер.

“В следващите дни предстои подмяната на съществуващия пешеходен мост при парк ,,Надежда“ с нов по-широк. В зона ,,Зелен площад“ в жк Надежда 2, срещу Пощата, се работи активно по амфитеатъра и полагането на настилка за парковите алеи. Предстои поставянето на градско обзавеждане, кошчета за отпадъци и осветителни тела”, разказа кметът на района инж. Димитър Димов.

 

В зона ,,Жива вода“ са излети основите на училищната оранжерия с класна стая, която ще бъде отоплявана с минерална вода от извора в двора на 15. СУ ,,Адам Мицкевич“. Предстои полагане на тръбите за водопровода и изграждане на същинската конструкция на оранжерията.

 

В зона ,,Енергия за здраве“ в жк Свобода са готови основите за комбинираните спортни игрища, предстои полагане на специална настилка. В момента протича и монтаж на новите съоръжения за игра на съществуващата детска площадка в зоната.

 

В зона „Съвмясто“ тече изграждането на предвидения екопаркинг в жк Свобода и алеите към Северен парк.

В обхвата на бъдещия Коридор предстои засаждане на допълнителна растителност, както и поредица от събития за жителите на района.

 

 

“Направихме обществени обсъждания и в момента подготвяме проектите за площадка за паркур, професионално трасе за пъмп парк и въжен парк. Изграждането на трите спортни обекта може да започне през следващата година,, при осигурено финансиране. В момента се изграждат още 4 стрийт фитнес площадки в междублокови пространства, както и предстои една в двора на 63 ОУ“ Христо Ботев“. На още 8 нови спортни площадки в "Надежда" вече има съвременни условия за спорт”, обяви районният кмет.

 

 

Изграждат се и 4 нови мултифункционални площадки за стрийт фитнес и кросфит в Район Надежда, Столична община!

Първата вече радва посетителите в градинката до храм "Свети Дух" на ул. "Митрополит Авксентий Велешки", ж.к. "Надежда" 2.

 

 

Променяме изцяло облика на това любимо място на надежденци с нови стрийт фитнес, детска площадка от северната страна на църквата и нов кът за отдих!

Останалите стрийт фитнес площадки ще бъдат разположени в:

 в жк Надежда 1, между бл. 101 и бл.102

,в жк Надежда 3 зад бл.302

 в кв. Илиянци- център, допълниха от районната администрация.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.