Измамник от МВР-Разлог, уволнен за рушвети, заплахи и хулиганство, се връща на власт. Костадин Дункин заплашва със саморазправа всеки, който е пускал жалби срещу него

Полицаят-джигит прибирал по 500 лв. “такса” за назначаване на млад колега в системата и се хвалел с яки връзки по високите етажи на вътрешното министерство

https://goreshto.net/balgariya/izmamnik-ot-mvr-razlog-uvolnen-za-rushveti-zaplahi-i-huliganstvo-se-vrashta-na-vlast-kostadin-dunkin-zaplashva-sas-samorazprava-vseki-koyto-e-puskal-zhalbi-sreshtu-nego-4/113597 Goreshto.net
Измамник от МВР-Разлог, уволнен за рушвети, заплахи и хулиганство, се връща на власт. Костадин Дункин заплашва със саморазправа всеки, който е пускал жалби срещу него

Полицаят-джигит прибирал по 500 лв. “такса” за назначаване на млад колега в системата и се хвалел с яки връзки по високите етажи на вътрешното министерство

Новината, че на 3 юли т.г. съдът върна в системата на МВР без право на обжалване поредния полицай, сгазил закона - младши контрольор 1-ва степен от “Охранителна полиция” към РУ-Разлог към ОДМВР-Благоевград, Костадин Дункин, възкреси страховете на колегите му в районното управление. Отстраненият преди време от бившия министър Бойко Рашков служител се хвалел, че има дебели връзки в новото ръководство на МВР и вече правел списъци на шефове и подчинени от Областната дирекция в Благоевград, които са подавали рапорти и жалби срещу него. Заканвал се, че нарочените щели да бъдат уволнени по бързата процедура от системата и че дори щял да им спретне “активно мероприятие”, което да ги изправи пред съда.

 

Според служители на РУ-Разлог, приказките му не били съвсем безпочвени. Освен със злия си нрав, Дункин бил известен, че дружи с няколко престъпни босове от благоевградско, които плащали “такса спокойствие” на областните му началници и на ключови фигури от “6-ти Септември” в София. Продажникът ги предупреждавал за предстоящи проверки, оправял дребни наказания на гардовете им и покривал зулуми, достойни за пандиз. Престъпниците пък му се отплащали с покровителство.

 

Към днешна дата освен, че е върнат на работа, Костадин Дункин има повод да почерпи, защото съдът постанови МВР да му наплати 750 лв. “суха пара”, което за провинциалния град си е доста сериозна сума, коментираха юристи. Доколко основателни са мотивите на съда оставяме на по-вещи от нас да преценят.

 

Припомняме, че скандалният  полицаи Костадин Дункин е отстранен от полицията със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков на 09.12.2021г. Тогава той беше засечен да гази закона с личната си Лада Нива, чрез серия дяволии. Дункин си я управлява със замазани номера, за да не го лови тол системата, без винетен стикер и вместо да бъде наказан, той е поощряван с израстване в кариерата.

 

Във видео материал, изпратен до множество национални медии се твърди, че нарушителят е дългогодишният полицейски инспектор в управлението в Разлог Костадин Дункин, управлявал Лада Нива, с регистрационни номера Е7533АХ.

Обществена тайна в Разлог е, че полицаят не зачита законите, за чието съблюдаване получава заплата. Затова и група ентусиасти решили лично да заловят нарушителя. Тръгвайки след него, те едва успяват да догонят бързия и яростен по пътищата, полицейски служител. Усещайки, че е преследван, полицаят спира внезапно Ладата и тръгва назад, за да удари колата, която го следи. Прави завой и влиза в разкопана, кална нива. Преследвачите не се отказват и тръгват след него, след два кръга в калта, преследваният герой дава газ и тръгва заплашително срещу хората, които вече били слезли от колата. Минава страховито покрай тях и бяга.

 

Срещу Дункин имало и две проверки от вътрешна сигурност, но който той е хванат да спи по време на нощно смяна. Колегите му били съставили изрядни  протоколи за деянието.

 

Друга изцепка на Дункин е, че склонява срещу 100 лв., свой съгражданин и комшия, по прякор “Кълвача”, до го закара от Разлог до Гоце Делчев за да регистрират кола, която била без номера. Отпред за парлама била завинтена табела с фалшива регистрация за да не плаща на пътна помощ, т.к му излизало скъпо, разказват омерзени полицаи, пожелали анонимност. Гражданин, който става свидетел на безчинството, подава сигнал и Полицията от Банско го залавя, а акцията е увековечена и със снимков материал.

 

От ОД на МВР в Благоевград тогава съобщиха, че са се самосезирали и срещу Дункин са предприети административни и наказателни действия по закон, като уточниха, че става дума включително и за финансови санкции.

 

Наред с хулиганските му прояви, зловещ слух му приписва вина за самоубийството на родния му баща. Местните хора изтръпват при спомена как не толкова отдавна полицията сваля безжизнения труп на стария човек от саморъчно направена бесилка на тавана в родната му къща. До изстиналото тяло е намерено предсмъртно писмо, чието съдържание подкосило краката дори на закоравели в занаята криминалисти.

 

Днес обаче съдът, чиито решения по правило не следва да се коментират, преценява, че компрометираният полицейски служител Костадин Дункин има законово и морално право да работи в системата и да мърси пагона със селските си и дерибейски изцепки.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.