Какъв транспорт да изберете за пътуването до морето?

Най-дълго време отнема пътуването с влак, но пък е най-евтино

https://goreshto.net/balgariya/kakav-transport-da-izberete-za-patuvaneto-do-moreto/113431 Goreshto.net
Какъв транспорт да изберете за пътуването до морето?

Най-дълго време отнема пътуването с влак, но пък е най-евтино

Ако ви предстои пътуване до морето, вероятно и вие се колебаете какъв транспорт да изберете, така че хем да ви излезе по-изгодно, хем да е комфортно.

 

Като цяло изчисленията на експерти сочат, че най-изгодно е пътуването с автомобил, особено ако сте повече хора. Тук е мястото да отбележим, че цените на горивата паднаха. В случай, че пътувате с приятели, бихте могли да си поделите разходите. Ако обаче сте семейство, нещата стоят по друг начин, защото давате парите от общия бюджет. 

 

Изчисленията сочат, че към днешните цени на горивата пътуването София-Бургас и обратно ще ви излезе грубо около 100-тина лева. Но да не пропускаме и неудобството, което може да ви коства пътуването с автомобил – ремонтите по магистралата. Тежката техника и отбивките може да ви забавят повече от час. Основното предимство на автомобила е, че ще пристигнете до морето за 4 часа, а не за 6, както, ако пътувате с автобус.

 

В случай, че пътувате сам, най-добре е да заложите на БДЖ, тъй като ще ви излезе най-евтино. Цената на билета до Бургас е 23 лв., а до Варна – с 1-2 лв. отгоре. Тази година БДЖ пусна и допълнителни бързи влакове София-Варна, което е облекчение за пътниците. Да не пропускаме обаче факта, че пътят с влак е доста тягостен и продължава цели 8 часа.

 

От автогарата в столицата също са пуснали допълнителни автобусни линии, а цената на билета до морето е малко под 30 лева.

 

Ако говорим за бързина, то несъмнено най-бързо ще стигнете до Бургас или Варна със самолет. Предвид факта, че полетите се извършват само от една авиокомпания и няма конкуренция, ще трябва да извадите 200 лв. от джоба си. при положение, че сте се сетили да си направите резервацията няколко месеца предварително, ще получите отстъпка от цената.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.