Кметът на район “Надежда” Димитър Димов: Нов еко-паркинг за 60 автомобила ще изградим в жк „Свобода“

Модерното съоръжение ще ограничи неправомерното паркиране по улици и  алеи в зелените площи

https://goreshto.net/balgariya/kmetat-na-rayon-nadezhda-dimitar-dimov-nov-eko-parking-za-60-avtomobila-shte-izgradim-v-zhk-svoboda-2/118943 Goreshto.net
Кметът на район “Надежда” Димитър Димов: Нов еко-паркинг за 60 автомобила ще изградим в жк „Свобода“

Модерното съоръжение ще ограничи неправомерното паркиране по улици и  алеи в зелените площи

Нов еко-паркинг за 60 автомобила ще бъде изграден по протежението на Зеления коридор на здравето в рамките на проект „URBiNAT“, обяви кметът на район “Надежда”, инж. Димитър Димов.

 

С реализирането на този обект, с обща площ  1570 м2 , се цели  да се избегне неправомерното паркиране по улици и  алеи в зелените площи.

Концепцията за новия еко-паркинг включва изграждането на редици от общо 60 паркоместа за автомобили и зона за паркиране на велосипеди.

 

Предвидени са два типа паркоместата: 54 стандартни паркоместа и 3 двойни паркоместа за хора в неравностойно положение. Между редиците се оставят ивици с ширина 6.0 м за маневриране. Достъпът до паркинга е откъм прилежащата от север улица, като е възможно най-далеч от близките кръстовища.

 

Настилката на целия екопаркинг e от паркинг елементи. При изпълнението на новия еко-паркинг се залага посаждането на нови дървета и храстова растителност, които ще създават и сянка, и съвременна озеленена паркова среда.

 

 

Освен за автомобили, паркингът е предназначен за паркиране на велосипеди. За целта се използват класически стойки за велосипеди с възможност за заключване. Местата за паркиране на велосипеди са обособени в една компактна зона в близост до входа към паркинга.

 

В северозападната зона до местата за паркиране на велосипеди се предвижда и станция за зареждане на електромобили, която ще бъде монтирана на следващ етап.

Предвиден е монтаж на  6 броя осветителни тела, разположени по периферията на паркинга извън зоните на маневриране и паркиране. Осветлението е разположено така че да предоставя видимост и сигурност на жителите и госте на жк „Свобода“, допълни инж. Димов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.