Корнелия издига синдикалистка за кмет на София?

Соцфурията си прави поредните тънки сметки

https://goreshto.net/balgariya/korneliya-izdiga-sindikalistka-za-kmet-na-sofiya/111896 Goreshto.net
Корнелия издига синдикалистка за кмет на София?

Соцфурията си прави поредните тънки сметки

Наперената синдикалистка Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“ си е харесала лидера на БСП Корнелия Нинова, за да атакува кметския стол в столицата тази есен.

 

Икономическият съветник на синдиката е избраницата на соцфурията за местните избори в София, а Нинова провидяла в кандидатурата й успех на левицата, невиждан от години насам.

 

Григорова в последно време смени плочата в отношението си към БСП и лидера Нинова, като само преди 2 години остро критикуваше постъпките на червената председателка и дори обяви, че е „идиотия да обещава високи доходи, без да вдига данъци“.  Тя редовно апелираше и Нинова да си подаде оставката от лидерския пост в БСП, а когато тя го стори проформа, разбира се синдикалистката обяви случилото се за „чудесна новина“.

 

Напоследък обаче Григорова е обърнала палачинката и яростно е започнала да брани деянията на Нинова, като дори поиска оставката на служебния икономически министър Никола Стоянов. Той си навлече гнева й, след като атакува ортака на Нинова – ексшефът на „Ел Би Булгарикум“ Николай Маринов, за когото икономическият началник огласи злоупотреби, но според запознати Маринов е от обкръжението на соцфурията и изведнъж Григорова реши да се хвърли на амбразурата да громи отстраняването му.

 

Синдикалната красавица цъфна изненадващо и на тазгодишния първомайски митинг, организиран от БСП-София, и държа пламенна реч в защита на трудовите хора, редом до ексдепутата Александър Симов и… самата Корнелия Нинова.

 

Соцлидерът харесала Григорова, освен заради благосклонната промяна на тона към БСП и нея самата, както и заради проруските коментари на синдикалистката в социалните мрежи.

А и самата тя е с опит в изборите – през 2019 г. Григорова се кандидатира като независима на изборите за Европейски парламент и успя да грабне 0,48% или точно 9320 гласа. Този успех няма как да не е убедил Нинова, че именно това е номинацията на БСП наесен за една бъдеща лява София. На всичкото отгоре в момента Ваня Григорова е още по-разпознаваема.

 

Разбира се, шансовете й да стане градоначалник на София клонят към нулата, но все пак най-вероятно ще се класира в тройката с достоен резултат от поне 15-18%, което ще позволи на БСП да вкара солиден брой общински съветници в местния парламент.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.