Кръвта вода не става! Майката на Христо Иванов преди 35 години нарича Доган “моят приятел Меди”, днес синът драпа към скута на Сокола (ВИДЕО)

https://goreshto.net/balgariya/kravta-voda-ne-stava-maykata-na-hristo-ivanov-predi-35-godini-naricha-dogan-moyat-priyatel-medi-dnes-sinat-drapa-kam-skuta-na-sokola-video-4/139375 Goreshto.net
Кръвта вода не става! Майката на Христо Иванов преди 35 години нарича Доган “моят приятел Меди”, днес синът драпа към скута на Сокола (ВИДЕО)

Мария Бойкикева иска оставката на тогавашния главен прокурор Васил Мръцков на митинг в Пазарджик заради близкия на сърцето й философ от с. Дръндар.

 

Христо Иванов доказа на дело, че кръвта вода не става и майчината му любов към Ахмед Доган е попила дълбоко в душата му. Днес човекът, който уж обяви, че излиза от активната политика пое нов курс - партията му “Да България” трябва да работи рамо до рамо с философа от с. Дръндар и да му даде рамо в битката.

 

“Трябва да приемем, че ще работим (бел.ред.: с Доган) дори после някой да бъде посочен, че е неморален”, бие се в гърдите той пред “Свободна Европа”. 

 

Повече от видно е, че “г-н Бойкикев”, както иронично го наричат в политическите среди, неистово се е устремил към нов депесарски скут и чака да го посрещнат на Росенец с поредното мазно, турско кафе, гаврят се читатели в социалните мрежи.

 

Привързаността на Иванов към Сокола се предава по пряка линия в рода му, припомнят архивите. Преди 35 години майка му Мария Бойкикева, която е убедена комунистка, държи пламенна реч в Пазарджик в защита на своя скъп приятел Доган, който по онова време е бил легендиран от Държавна сигурност като политзатворник за да може впоследствие да се внедри и издигне като водач сред събратята си по вяра. Поне така твърдят познавачи на процесите от онова време. И какво по-логично от това една потомствена комунистка да брани един ДС-агент, питат техните съвременници.

“Тук в Пазарджик лежи моят приятел-философ Меди Доганов Доганов, който и осъден от три години и лежи в затвора на строг, тъмничен, 10-годишен режим, с дете, родено след като той е бил вече в затвора. Само защото се е съпротивил (в защита) на нормалното, човешкото, последното, което му остава на човека - да знае гроба на мама и тате, да не му го превадят и заравят наново”, крещи в страстно заслепение Бойкикева, призовавайки за оставка на тогавашния главен прокурор Васил Мръцков.

 

Ако читателите откриват брилянтна аналогия с днешните пируети на сина й Христо Иванов, най-вероятно не се заблуждават.

 

“Наистина го познавам (бел. ред. - Ахмед Доган) отпреди 10 ноември, защото майката на неговия син беше пет години редактор в редакция ,,Философия” в издателството ,,Наука иизкуство”. Тогава аз бях главен редактор и си спомням, когато се роди синът му. Оттогава много добре го знам, а и той добре ме знае“, признава Мария Бойкикева в свое интервю неотдавна.

 

Паметливи припомнят, че през онези години през нейния подпис са минавали и редица книги, като вероятно това се отнася и до тези на Доган.

Ta кой ще повярва днес, че тези близки отношения със семейна интимност и женски приятелства е изличено. Нещо повече - Мария Бойкикева е работила с Доган, тогава прекъстен на Меди Доганов. Тя е била председател на Клуба за подкрепа нагласността и преустройството, и  не спира да се вълнуваот обществените дела и затова и думите й, казани на митинг в Пазарджик през далечната 1989 г. за “приятеля" й Доган, са напълно резонни.

 

Още повече,че тя така и не остъпва от социалистическите си възгледи и запазва членство в БКП и БСП, като предпочита да не коментира опитите на третия й син да се представя за прозападен и демократ.

Eдно от първите решения на Политбюро на БКП след 10 ноември е да възстанови партийното членство на 13 дисиденти, сред които и Бойкикева. Тя е сред неколцината, които приемат да се върнат в партията, където остава и дори присъства и в новия век на политическите сбирки, напук на опитите на сина й да се прави на демократ.

 

,,В нашето семейство не сме хора, които мислят в

категориите “или/или”. А по-скоро сме “и/и”. Това важи иза сина ми Христо”, пестеливо споделя Мария Бойкикева. Тя не крие, че той е търсил подкрепа за идеите си в БСП, преди да стане министър на Бойко Борисов. От там обаче проявили високомерие и не изслушали идеите за съдебна реформа. Според майка му Xристо Иванов останал с впечатление, че партията не се интересува от тази тема, макар по това време тя все още да се надявала, че някой ден ,,БСП може дапридобие един по-такъв вид", не крие надеждите си другарката Бойкикева.

 

Както са казали старите хора - кръвта вода не става.

 

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.