Лечебна минерална вода привлича туристите в Кюстендил

Освен красивата ни природа, минералните води и плодородната ни земя той предлага изключително богат културен календар

https://goreshto.net/balgariya/lechebna-mineralna-voda-privlicha-turistite-v-kyustendil/119373 Goreshto.net
Лечебна минерална вода привлича туристите в Кюстендил

Освен красивата ни природа, минералните води и плодородната ни земя той предлага изключително богат културен календар

Кюстендил се превърна в привлекателна туристически дестинация, според временния кмет на общината Светослав Василев. Този факт се подчертава от нарастващия поток от посетители през последните години.

"Освен заради своето красиво природно богатство, минералните извори и плодородната земя, Кюстендил предлага и изключително богато културно събитийно календарче. Можем смело да заявим, че през последните години се превърнахме в истински фестивален град, което предоставя разнообразие на видовете туризъм - от релакс и лечение до спорт", споделя Василев.

Според него, продължително се работи за създаване на благоприятна обстановка за разширяване на туристическите услуги. "Всяко културно събитие винаги води до ранни резервации в цялата леглова база в района. Ресторантите и хотелите също се радват на увеличената посещаемост. Получаваме непрекъснати запитвания от туроператорите относно празниците. Нашата цел е всеки празник да привлича и привежда различни туристи, интересуващи се от съответното събитие", допълва Василев.

Той също така подчертава, че градът продължава да развива столетната си история в областта на лечението с горещата минерална вода, която привлича гости от цялата страна.

Възражда се и потенциалът на минералната вода, която помага на хората с репродуктивни проблеми. Вече има шест хотела и санаториума.

Василев също така отбелязва, че Община Кюстендил е включена в каталога на Германо-Българската индустриално-търговска камара като безопасна дестинация за здравен туризъм.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.