Лияна Панделиева взриви мрежата с празничния си коментар! (ще паднете от смях)

https://goreshto.net/balgariya/liyana-pandelieva-vzrivi-mrezhata-s-praznichniya-si-komentar-shte-padnete-ot-smyah/51001 Goreshto.net
Лияна Панделиева взриви мрежата с празничния си коментар! (ще паднете от смях)

Лияна Панделиева написа доста саркастичен, но забавен коментар за празниците!

Журналистката Лияна Панделиева взриви мрежата с празничен коментар, който е колкото саркастичен, толкова и реален... като се замислим. Предаваме думите й без редакторска намеса:

"През последните пет дни преядох с коледни филми. До ушите се натъпках! Дух до дух, вяра до вяра, доброта над доброта и чудо до чудо!

Явно най-безпомощни и умствено... затруднени са авторите на коледна продукция. Всичко започва с едни хора, дето на вярват в коледния дух и после вече му вярват, а забавените подаръци от детството изведнъж се появяват на стари години, щото Дядо Коледа е осъзнал грешката си. На този фон "Сам в къщи" е висш пилотаж на коледния екшън, а Джъд Лоу става желан за всеки празник от годината от всяка жена под слънцето.

Като по сигнал, изведнъж всички в мрежата започват да преливат от доброта, чак мазно потича от екраните. Пожеланията към цялото човечество се редят едно след друго, а сред тях общи пожелания към "всички приятели тук и не тук". Автоматично изпратени съобщения с нечии анимации задръстват всички съобщителни приложения.

Неизменна част от целия каламбур са празничните ТВ репортажи. Най-много обичам историите за семейни традиции. Дават дома на едно отче. Булята му, пременена в народна носия с толкова жълти пайети по нея, че някоя фолк певица трябва да се тръшне от завист. Ама пайети, ви казвам, традиционни и исторически, та булята пуска искри към камерата! До нея седи съпругът, пременен в църковни одежди. Класика. На масата стои традиционната питка за Бъдни вечер - баре 10 санта висока. Няма домакиня, която да не е наясно, че това чудо на готварството няма как да стане без мая и без яйца, щото ако е содена питка с такава височина, вероятно тежи колкото две тухли четворка. Но хайде - красотичка да е - не е содена питката.

После репортерките започват да докладват с приповдигнат глас, че ястията са нечетен брой и че може да са много, само да са нечетни - седем, девет - зависи на коя колко смелост й стига да брои манджи. Търсят се трапези на известни хора. И те да си покажат питката. Ами и тя е с мая и яйца. Каква ви е традицията? - питат репортерките. На масата седи стреснато от камерите и светлината на прожектора семейство, а домакинята обяснява, че правят питка и готвят постно.

Каква да е тая традиция?! Сядаме и ядем! Ама казваме молитва. Щото в другите дни не ни е до молитви. Па исторически к'во да е било? Молитва и ядене! Циркът продължава с репортажи "директно от храма Ал. Невски", където се били събрали "огромно множество" за проповедта на патриарха. Не завиждам на операторите, които отчаяно опитваха да покажат хора в храма, а те бяха неколцина. Просто на Коледа българите не са на църква, дори заради патриарха - те са на маса! Тук-там се появяват и кукери - не им е времето, ама защо да не отразят и те "коледния дух"? Е, няколко дни поемаме дъх, дояждаме каквото е останало и с нови сили се мятаме на Нова година и неуморните пожелания към "цялото българско човечество", взриви мрежата Лияна Панделиева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.