Лорер и Василев ще духнат под опашката на Кирил Петков

Василев и Петков имали няколко сблъсъка в лични разговори

https://goreshto.net/balgariya/lorer-i-vasilev-shte-duhnat-pod-opashkata-na-kiril-petkov/54364 Goreshto.net
Лорер и Василев ще духнат под опашката на Кирил Петков

Василев и Петков имали няколко сблъсъка в лични разговори

Кирливите ризи на вторите, получили доверието на избирателите, бяха развени веднага след изборната нощ.

 

Оказва се, че ПП се тресе здраво отвътре от тежки скандали между съпредседателите Асен Василев и Кирил Петков. „Истината“ бе размахана от бившия транспортен министър и основен спонсор на формацията Николай Събев.

 

Познатият в народния фолклор като дядо Еконтий, обяви ненадейно, че ако Василев и Даниел Лорер, са почтени хора, трябва да хвърлят оставки и да напуснат ПП.

Отцепникът от формацията Иван Христанов също намекна за разкол и раздори. Той обаче бе категоричен, че няма да каже лоша дума срещу бившите си съпартийци, а Събев замрази темата в социалните мрежи, изключвайки коментарите.

 

Всъщност разколът в партията е още от есента на миналата година. Тогава Василев и Лорер установили, че интересите на една групировка от ПП не се припокриват с амбициите и инфантилизма на другата. А именно – Асен Василев и Лорер са прагматици и от месеци наред правили опити освен да закрепят партията на върха или на полученото второ място, и да си уредят коалиция с ГЕРБ-СДС, които били „естествен партньор“.

 

Те дори са категорични, че обидите срещу Борисов, изречени по време на предизборната кампания ще се изтрият с „партньорство в името на евроатлантическите ценности“ в бъдеща коалиция, за която Кирил Петков и обкръжението му не искали даже и да чуят.

 

Мълвата носи, че Василев и Петков имали няколко сблъсъка в лични разговори. Експремиерът обвинил съратника си, че с ареста на Борисов и протежетата му, „само извадил ГЕРБ от изолация, изписал вежди и станал за посмешище“. А още по-лошото е, че дал повод за остри критики от едно от посолствата у нас, което размахало здраво пръст на задържането на лидера на най-голямата опозиционна партия по тъмна доба с едноличното решение на Кирил Петков, без знанието на съпартийците му.

 

Припомняме, че намеци за коалиция бяха направени и от Бойко Борисов. Лобито около Петков обаче бълва огън и жупел и начерта нови червени линии, отрязващи именно ГЕРБ.

Оказва се, че лобито около Василев е по-силно от това около Петков, тъй като и коалиционните партньори от ДБ, начело с Христо Иванов, били склонни да преглътнат коалиция с бившите управляващи.

 

Мълвата носи, че Иванов отново чертае трасета за достъп до Борисов и дори звънял за ходатайство на Цветелина Бориславова, тъй като е всеобща тайна, че двамата бивши влюбени все още се подкрепят.

 

Макар ген. Атанас Атанасов да не иска и да чува за подобна маневра, очевидно ще му се наложи да преглътне „целуването на ръка“, предвид по-силните лидерски позиции на Иванов.

За да има мир обаче, Борисов няма да е премиер отново, а в името на кротостта му, документи и имена по казуса „Магнитски“ щели да се заметат под килима. 

Заговори се, че в заверата за бъдещо партньорство е замесен и лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

 

Оказа се обаче, че не само мечтата за повторно връщане във властта разделила Кирил Петков и Асен Василев. Ексвицепремиерът бил много против личните интереси на Петков, който лепнал чрез тях и една от дамите в партията „петно на промяната“.

Лорер пък е далеч от тези терзания, тъй като за него и семейството му са важни само властовите и бизнес лостовете, които можел да осигури чрез коалиционното споразумение с довчера омразните ГЕРБ.

 

Предвид факта, че лобито на Лорер и Василев набира все повече скорост, по всяка вероятност в най-скоро време Петков ще изпадне в негласна изолация в собствената си формация.

Засега ГЕРБ само се наслаждават на шоуто отстрани и не са правили коментари извън кампаниите за „стабилно правителство в името на икономическия растеж“.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.