ЛОШО: Половината плаж в Китен бе отнесен от морето

Явлението е поради доста бурно море и ураганни ветрове

https://goreshto.net/balgariya/losho-polovinata-plazh-v-kiten-be-otnesen-ot-moreto/113209 Goreshto.net
ЛОШО: Половината плаж в Китен бе отнесен от морето

Явлението е поради доста бурно море и ураганни ветрове

В последните няколко дни по южното Черноморие, от Бургас надолу, морето е било доста бурно и неподходящо за плажуване, което е предизвикало недоволство сред туристите.

Един от курортистите, на когото очевидно е направило впечатлението силното впечатление, споделя, че дори на един от най-спокойните плажове в Китен - "Атлиман", поради вълнението, почти половината от плажа буквално е бил отхапан от морето.

Плажът е разположен в залива в северната част на Китен. Заобиколен е от горска растителност, което допринася за по-приятния климат и чист въздух. Разбира се има и минус – поради добрите условия е пренаселен лятото.

В предишните дни е имало не малко оплаквания и от плажуващите в Лозенец, където флаговете по плажа са били червени, което означава забрана за влизане във водата. Поради появилите се ураганни ветрове спасителите са били принудени да гонят летовниците да излизат от морето.

Според прогнозата за времето в същото време, над Черноморието в предстоящите дни ще бъде предимно слънчево. Очакват се високи температури и висок UV индекс, а хората трябва да вземат мерки, за да се предпазят от юлското слънце. Вятърът ще бъде слаб до умерен западно-северозападен. Дневните температури ще продължат да се повишават, а максималните ще се движат между 32° и 37°, в София около 32°.

Източник: lupa.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.