Мъж измина пътя от Търново до София с колело за 15 часа

Твърди, че по този начин опознава всички красоти на България

https://goreshto.net/balgariya/mazh-izmina-patya-ot-tarnovo-do-sofiya-s-kolelo-za-15-chasa/114743 Goreshto.net
Мъж измина пътя от Търново до София с колело за 15 часа

Твърди, че по този начин опознава всички красоти на България

Великотърновският колоездач Димитър Дикелов пропътува пътя от старата българска столица до София за 15 часа с велосипеда си.

 

Той споделя, че 11 от тези часове е карал колелото, а през останалите четири е почивал, за да хапне и да се чуе с близките си. Избраният от него маршрут минава през Дряново – Габрово – Шипка – Калофер – Карлово – Сопот – Кърнаре – Антон – Пирдоп – Челопеч и Долно Камарци.

 

Макар на моменти термометрите да сочели 40 градуса на сянка, той е успял да измине 300 километра с колелото. Зареденият с търпение млад колоездач не крие, че влизането в София е било най-трудно и страшно. С нескрито огорчение отбелязва, че множеството коли в София не пазят велосипедистите, карат като луди и не се оглеждат.

 

Отдаден е на колоезденето от 15-годишен, дори отива на абитуриентския си бал с колело. Към днешна дата е третокурсник във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, където учи педагогика на физическото възпитание.

 

Отначало залагал на по-къси разстояния и обикалял кварталите из града. Желанието му да кара обаче постепенно го извело извън Велико Търново. Така първо посетил съседни села и манастири, а другият му най-дълъг пробег, освен този до София, е до Никопол, когато изминал 303 км. Четири пъти е стигал до Шипка с велосипеда си. Стигал е и до Дунав, както и до площадката за изкачване на връх Ботев, откъдето продължил пеша. Сменя велосипедите в зависимост от пътя и терена, които му предстоят да измине.

 

Пътувайки с колелото си, се запознава с много нови хора. Понякога го спират по пътните отбивки, за да го питат колко време кара и накъде се е запътил. Категоричен е, че това му дава пълната свобода да опознава България с всичките й красоти.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.