Милионерският кръг “Ростов” цепи БСП в Плевен. Нароченият за лихварство местен “гъзар” Бойко Тодоров изместил Иван Кламера от сърцето на боса Васил Антонов

След разследване за стотици завлечени от Тодоров плевенчани, редакцията ни прегря от нови сигнали за “черната му каса”

https://goreshto.net/balgariya/milionerskiyat-krag-rostov-cepi-bsp-v-pleven-narocheniyat-za-lihvarstvo-mesten-gazar-boyko-todorov-izmestil-ivan-klamera-ot-sarceto-na-bosa-vasil-antonov-4/112711 Goreshto.net
Милионерският кръг “Ростов” цепи БСП в Плевен. Нароченият за лихварство местен “гъзар” Бойко Тодоров изместил Иван Кламера от сърцето на боса Васил Антонов

След разследване за стотици завлечени от Тодоров плевенчани, редакцията ни прегря от нови сигнали за “черната му каса”

Летни страсти тресат плевенските структури на БСП и конкурентите им от “Левицата”, които са под духовната и най-вероятно материална опека на “братска Русия”, твърдят наши източници от града на Панорамата. За незапознатите с регионалните специфики трябва да уточним, че шеф-диригент на процесите в червената полит-общност там е босът на Х-л “Ростов”, местният олигарх и бивш депутат Васил Антонов. До не отдавна той бе сред ключовите фигури на Столетницата, но в последните години изпадна в немилост и се раздели с парламентарната банка. В опит да опази позиции, той формира алтернативен кръг от отцепници, ренегати и амбициозни некадърници, които също като него бяха изолирани от председателката на БСП. Тази общност носи името на притежавания от него хотел “Ростов”. На последните парламентарни избори, кръжецът се преля в алтернативната формация “Левицата” и даде безплодна заявка за влизане във властта.

 

Главно действащо лице, на което Антонов бил делегирал менажирането на партийните дела, бил местният “гъзар”, нарочен да върти крупен лихварски бизнес, Бойко Тодоров. Последният е формален член на БСП-Плевен, но получил щедри обещания, че ако отцепи достатъчен брой хора от местните партийни структури и ги влее в кръга “Ростов”, ще се радва на бляскаво бъдеще, най-вече в материален план. Ако вярваме на плевенските клюкари, Тодоров влязъл под кожата на Васил Антонов заради своята пресметливост, бизнес нюх и вкус към лъскавия и често развратен живот. Грехове, в които (ако се позовем на писанията из интернет), е обвиняван и самият собственик на “Ростов”.  В контролната комисия на “Позитано” 20 отлежавали купища сигнали как “плевенският Бойко” руши партийната дисциплина, заговорничи, вербува делегати и подрива авторитета на висшето ръководство. Най-сериозни били обвинения, че по време на последната кампания той плащал на цели квартални и селски структури да гласуват за “Левицата”, което до някъде обяснявало слабият резултат на БСП в региона.

 

За Тодоров излязоха публикации, че посредством регистрираната на името на баща му кредитна консултантска фирма  "Банкконсулт" ЕООД бил увещавал тежко болни хора да теглят кредити за лечение с негово посредничество, срещу зверски комисионни. За него местните хора говорят още, че връзките му с някои от най-ужасяващите местни лихвари, предимно от ромски произход, не са тайна за плевенската общественост. Част от тях били спонсори на политическите му кампании. Отново чрез консултантската фирма "Банкконсулт" ЕООД той съветвал някои от отявлени представители на ъндърграунда как да узаконят постъпленията си от трафик на дрога, проституция и черно лихварство. Лица от крими контингента били най-честите сътрапезници, свидетелстват съгражданите му.

 

След като плевенските фейсбук групи разпространиха разследването, редакцията ни прегря от нови и още по-ужасяващи сигнали за изнудване, рекет и склоняване към незаконни дейности от страна на Тодоров, върху чието потвърждаване нашият екип работи и сме изпратили запитвания до органите на реда.

 

Причина Бойко Тодоров да бъде провъзгласен за новият консилиери на кръга “Ростов” били зверските издънки на доскорошното “лице” и водач на плевенската листа на “Левицата”, Иван Мандински, по прякор Кламера. В конкурентни медии се появиха твърдения за тежки финансови злоупотреби от страна на Кламера, който нагло “пощипвал” от касата на благодетеля си Васил Антонов докато организирал изборите. Ако вярваме на колегите, той не просто разнасял пари в чували из ромските махали, но и настоявал тарторите да му връщат “ресто” зад гърба на боса на “Ростов”.

 

Последната изцепка на Мандински, който е държавен чиновник и оглавява регионалния клон на “Информационно обслужване” бе да прави проруска пропаганда в работно време, давайки пресконференция редом до най-големия лобист на посланик Митрофанова, ексдепутатът Румен Петков.

 

Разжалването на Кламера от страна на Васил Антонов наляло вода в мелницата на Бойко Тодоров, който се бил заклел, че за кефа на боса на “Ростов” ще сравни със земята БСП-Плевен, сплетничат партийните му врагове.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.