Митничари извършиха рутинна проверка в София и се хванаха за главата СНИМКИ

Те се натъкнали 300 000 нелегални къса цигари скрити в хитър тайник

https://goreshto.net/balgariya/mitnichari-izvarshiha-rutinna-proverka-v-sofiya-i-se-hvanaha-za-glavata-snimki/113194 Goreshto.net
Митничари извършиха рутинна проверка в София и се хванаха за главата СНИМКИ

Те се натъкнали 300 000 нелегални къса цигари скрити в хитър тайник

Служители от териториална дирекция на митницата в София успяха да задържат 300 000 къса цигари с български бандерол, скрити в палетна пратка и предназначена за Нидерландия. Това са приблизително 15 хиляди кутии цигари.

Откриването им се случва на 7-ми юли тази година, когато екип от митнически служители извършва редовна проверка на складово помещение в София, като използва метода на "анализа на риска".

По време на проверката е избрана пратка, която е била предназначена да бъде изложена в качеството си на експонат за мебели за баня. В празнините на дървените сглобки митническият екип открива 37 кашона с фабрично опаковани цигари, обозначени с български бандерол.

Тютюневите изделия са с пазарна стойност от около 90 000 лева в страната и са предназначени за нелегално разпространение в рамките на Европейския съюз, където тяхната пазарна стойност е около три пъти по-висока от цената у нас.

Работата по случая продължава с цел идентифициране на нарушителите и започване на административно-наказателна процедура в съответствие със Закона за акцизите и данъчните складове.

Предстои и да се уточни щетата за бюджета на Европейския съюз, която би причинила разпространението им. Към момента не се съобщава повече информация, както и кой стои зад организирането на пратката. Сигнализирана е прокуратурата.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.