На вниманието на прокуратурата: Шефката на Агенцията по заетостта разследвана за рекет – иска ли по €200 за чужденец Полина Маринова?

https://goreshto.net/balgariya/na-vnimanieto-na-prokuraturata-shefkata-na-agenciyata-po-zaetostta-razsledvana-za-reket-iska-li-po-eur200-za-chuzhdenec-polina-marinova-2/112909 Goreshto.net
На вниманието на прокуратурата: Шефката на Агенцията по заетостта разследвана за рекет – иска ли по €200 за чужденец Полина Маринова?

Немислим рекет в Агенцията по заетостта (АЗ) – докато туризмът изнемогва от липсата на персонал, особено в пика на летния сезон, шефката Полина Маринова е разследвана за рекет с вноса на работници от чужбина, алармира работодател, готов да предостави доказателства пред прокуратурата.

Не е тайна, че заводи, хотели, заведения, шивашки фабрики вече активно наемат персонал от чужбина. Обикновено попълненията са основно от Киргизстан, Узбекистан, Турция, Украйна, дори Индия, като годишно у нас работни визи получават около 5-6 хиляди, може да си представите мащабите на рекетьорската дейност в АЗ.

Именно тук се намесва и Полина Маринова – с нейна намеса богоизбрани фирми уреждали наетите вече работници от чужбина да получат експресно визи и да се влеят в пазара на труда, но срещу… 200 евро на калпак, твърди работодателят.

„Шефката на Агенцията по заетостта играе с няколко човека, които осигуряват персонал за хотели и ресторанти по морето, където в момента гладът за работна ръка е най-осезаем. Когато се появи фирма, която заявява, че иска примерно 20 работници от Турция, Маринова почва да бави топката, докато бизнесменът се усети, че трябва да плати. Срещу €200 на работник Маринова задейства процедурата за получаването на виза и въпросът е уреден“, описа рекетът източникът.

Очаквайте разследване по рекетьорската схема с издаването на визи за работници от чужбина и престъпните действия на шефката на Агенцията по заетостта Полина Маринова

Източник: narod.bg, crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.