Никой от компанията на Владо Киното не знае как да му помогне, когато си глътнал езика

Всички са убедени, че той ще остане най-добрият селекционер и програматор за всички времена

https://goreshto.net/balgariya/nikoy-ot-kompaniyata-na-vlado-kinoto-ne-znae-kak-da-mu-pomogne-kogato-si-glatnal-ezika/118200 Goreshto.net
Никой от компанията на Владо Киното не знае как да му помогне, когато си глътнал езика

Всички са убедени, че той ще остане най-добрият селекционер и програматор за всички времена

Известният кинокритик и познавач на българското и световното кино Владо Трифонов напусна внезапно този свят на едва 50-годишна възраст.

 

Запознати твърдят, че няма данни да е страдал от хронични заболявания. Трифонов си глътнал внезапно езика във вечерните часове на 3 октомври. Въпреки опитите на присъстващите наоколо да го спасят, така и не успели. Най-страшното в случая е, че почти никой не е бил наясно какво трябва да се направи в такава ситуация. Именно това за съжаление се  оказало фатално за Владо.

 

 

Трифонов беше главен двигател на Киномания, както и програматор на филмотечно кино „Одеон“, което е към Българската национална филмотека.

 

Директорът на националната филмотека Антония Ковачева сподели, че Владо е бил душата, моторът и ангелът-пазител на кино „Одеон“ и филмотеката.

„Няма го вече онова добро, упорито, с енциклопедични знания за киното момче, което беше безпределно вярно на хората, които правят кино и на зрителите, за които той десетилетия наред се раздаваше и мислеше.

Всички, които го познаваха, ще го запомнят с добрината и отзивчивостта, с безценната помощ и подкрепа“, споделя още тя.

 

Приятели и колеги тъгуват за „Владо Киното“, както беше известен и смятат, че той ще остане най-добрият селекционер и програматор, човекът, който изгоря в работата си и любовта си към киното. И няма как да бъде заменен.

Източник: Уикенд

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.