Нови изисквания за ГТП, затягат още правилата

Промените са с представени с цел да подобряване на качеството на въздуха

https://goreshto.net/balgariya/novi-iziskvaniya-za-gtp-zatyagat-oshte-pravilata/111633 Goreshto.net
Нови изисквания за ГТП, затягат още правилата

Промените са с представени с цел да подобряване на качеството на въздуха

В предложените промени в Наредба № Н-32 за периодичните прегледи на пътните превозни средства се предвижда допълнително затягане на контрола. Според новите разпоредби, производителите на автомобили или техните упълномощени представители ще трябва да предоставят техническата информация на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", която от своя страна ще предоставя достъп до тази информация на контролно-техническите пунктове чрез обща информационна система.

Промените включват и определени преходни периоди за разработка на система за предоставяне на техническата информация от страна на производителите. Срокът за това е 9 месеца след публикуването на наредбата в "Държавен вестник" за пътни превозни средства, регистрирани или въведени в употреба в периода от 20 май 2018 г. до изтичане на 6 месеца след публикуването на наредбата в "Държавен вестник".

Също така, в програмата за намаляване на замърсяването на въздуха от автомобилния транспорт се предвижда подобряване и актуализиране на националното законодателство, свързано с качеството и контрола на периодичните прегледи за техническата изправност на пътните превозни средства, като се извършват измервания на емисиите от отработени газове по време на прегледа.

С цел реализиране на тази мярка се създават условия за автоматично електронно предаване към информационната система на данните, получени от средствата за измерване (газоанализатор, димомер и стенд за измерване на спирачните сили на пътните превозни средства) на извършените измервания по време на прегледа. За реализирането на тази мярка се предвижда разработването и внедряването на допълнителен софтуер.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.