Олигофрени ли сте: Редим пъзел със залавянето на Левски! Да чакаме ли и обесването?! (цинизмът отврати мрежата)

https://goreshto.net/balgariya/oligofreni-li-ste-redim-pazel-sas-zalavyaneto-na-levski-da-chakame-li-i-obesvaneto-cinizmat-otvrati-mrezhata/49900 Goreshto.net
Олигофрени ли сте: Редим пъзел със залавянето на Левски! Да чакаме ли и обесването?! (цинизмът отврати мрежата)

Днес, 180 години след раждането на Васил Левски, децата ни ще редят пъзели с пленяването му!

Днес, на 18 юли преди 180 години, се е родила иконата на България Васил Левски. Вместо да обявим датата за национален празник, наред с 3 март (защото заслужава), ние ще седнем заедно с децата си и ще редим пъзели със... залавянето на Дякона от турците. Колко "атрактивно" и "забавно"... Точно това ни предлага издателката на"24 часа" Венелина Гочева. Вестникът рекламира безумният пъзел, който е пуснат скоро на пазара, в комплект с "ново" издание на тефтерчето на Левски, съобщи агенция Пик. Що за олигофренски мозък избра картинката на пъзела да бъде именно зловещата и болезнена за всеки нормален българин картина "Залавянето на Васил Левски край Къкринското ханче". Дело на иначе големия наш художник Никола Кожухаров. Децата трябвало да знаят кой е Васил Левски и какво е направил. Това ли е начинът, бе Ганьовци?! Защо не пуснете на пъзел и обесването му тогава?! Кога да го чакаме и ще може ли да го намерим на промоция... Часове след обявяването на абсурдната и цинична продажба хиляди българи скочиха омерзени в социалната мрежа. Поне реакцията ни още е нормална, ако може да се утешим с това. "Омаскарихме и него. Дано ни прости! Боже, в какво превърнахме България!", "Колкото по-малка е една нация, толкова по-големи са чобанията и комплексите в нея", "Що не пуснете и плюшени играчки, бе идиоти" - това са само малка част от гневните коментари на потребителите във Фейсбук. Да правиш бизнес с личност, пред която не си достоен дори да се поклониш, е мерзко, ниско и вулгарно. Да, Левски заслужава да бъде помнен и след хиляди години. Но няма ли негова светла и величествена картина, която да предложиш на децата. Вместо да тикнеш под носовете им пъзел с най-трагичния и зловещ момент в историята ни. Да ги караш да го съзерцават с часове, да се смеят... И може би да викнат три пъти "Ура" като успеят да наредят и последното парченце от него. Повече думи са излишни, а и Христо Ботев го е казал най-добре: И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.