Паникьосаните родители на бебета и малки деца вече могат да са спокойни

Ако имате такава, можете да я върнете в обекта, от който сте я закупили

https://goreshto.net/balgariya/panikyosanite-roditeli-na-bebeta-i-malki-deca-veche-mogat-da-sa-spokoyni/112973 Goreshto.net
Паникьосаните родители на бебета и малки деца вече могат да са спокойни

Ако имате такава, можете да я върнете в обекта, от който сте я закупили

Родителите на бебета и малки деца могат да си поемат спокойно въздух. Млечната каша на марката "Слънчо", в която бе открито наднормено съдържание на олово, вече е оттеглена от пазара и не се продава в магазините. Разбира се, все още има тревога за тези, чиито деца вече са от нея.

 

Проблемният продукт бе с партиден номер L 063-110524 и срок на годност до 11 май следващата година. След като Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) откри проблема, новината предизвика сериозни тревоги сред потребителите, тъй като тази каша е един от популярните продукти за деца у нас.

 

След проведения лабораторен анализ, Центърът за оценка на риска по хранителната верига излезе със заключението, че кашата не представлява опасност за здравето на бебетата, но в комбинация с вода и други фактори може да повиши "риска за здравето".

 

След това становище, продуктът от съответната партида бе изтеглен от щандовете на големите и малките магазини. БАБХ информира, че всеки, който е закупил кашата на марката "Зърнин М" с партиден номер L 063-110524 и срок на годност до 11 май 2024 година, може да върне продукта в магазина, от който взет.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.