Полицаи излязоха на протест, искат увеличение на заплатите (снимки)

Част от служителите на МВР хвърлиха стотинки пред сградата на МФ

https://goreshto.net/balgariya/policai-izlyazoha-na-protest-iskat-uvelichenie-na-zaplatite-snimki-2/113364 Goreshto.net
Полицаи излязоха на протест, искат увеличение на заплатите (снимки)

Част от служителите на МВР хвърлиха стотинки пред сградата на МФ

Служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) протестират пред Министерството на финансите (МФ) с искане за 10% увеличение на заплатите.

Организатор на демонстрацията е Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Протестиращи има и от други градове в страната, допълва БТА.

 

Снимка: БТА

Част от хората на протеста хвърлиха стотинки пред сградата на МФ. 

 

Снимка: БТА

Протестът ще продължи с шествие до Народното събрание. 

Движението е затруднено.

 

Снимка: БТА

МВР са получили 20% увеличение на заплатите през миналата година, така че тази година няма да получат увеличение на заплатите, заяви преди седмица министърът на финансите Асен Василев.

 

Снимка: БТА

Асен Василев забравя, че тези 20% не бяха увеличение, а компенсация за това, че 34 държавни администрации получиха увеличение на възнагражденията с до 30% за участието си в борбата с COVID-19, МВР го нямаше в този списък, обясниха протестиращи. Според тях не е редно Василев да сравнява служителите на МВР, които рискуват живота си, със служителите в администрацията.

От СФСМВР заявиха, че имат очаквания исканията им да бъдат гласувани при второто четене на закона за държавния бюджет на България за тази година. От синдиката казаха, че са разговаряли с представители на всички политически формации в Народното събрание и ще следят внимателно как гласува всеки един депутат, защото някои от народните представители са заявили, че подкрепят исканията им.

На днешния протест са били поканени представители на политическите сили в парламента и беше отправен призив, ако някой от тях е на демонстрацията, да излезе пред протестиращите и да говори, но никой не се появи.

 

Снимка: БТА

Към протеста на служителите на МВР се присъединиха и от Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", откъдето искат увеличение на средствата за персонал с минимум 30% спрямо 2022 година.

Източник: dir.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.