Предозиране: Столичен кмет на Бонев излъгал от болнично легло, присвоил си заслуги за санирането

https://goreshto.net/balgariya/predozirane-stolichen-kmet-na-bonev-izlagal-ot-bolnichno-leglo-prisvoil-si-zaslugi-za-saniraneto-2/125270 Goreshto.net
Предозиране: Столичен кмет на Бонев излъгал от болнично легло, присвоил си заслуги за санирането

Все така отсъстващият новоизбран кмет на район „Илинден“ Емил Бранчевски качи снима в социалните мрежи от болничното легло. Той обяви на съкварталците си, че вече бил по-добре, възстановявал се и се надявал скоро да съм на разположение и на живо.

„Междувременно разбрах, че се спекулира с поводите за моето отсъствие. Носят се слухове, че „се крия“, а любители журналисти се упражняват на правопис със статии по различни сайтове, твърдейки, че съм бил на работа в чужбина. Истината е, че и лекарите сме хора и понякога влизаме в болница не за да работим, а за да се лекуваме. Интересно обаче е как същите тези хора, които сега са толкова загрижени в кварталните групи за физическото ми присъствие в общината, при подобни практики и дългосрочни отсъствия на предходни управници на района, не вземаха отношение“, пише кметът, който поиграва питащите къде е.

„Разбирам, че сред жителите на района има такива, които са по- притеснителни и отсъствието ми създава у тях истински дискомфорт, който непременно трябва да изразяват във Facebook, но Ви уверявам - няма място за притеснение. Работата в района не просто не е спирала. Моят екип активно работи по всички належащи казуси“, твърди Бранчевски и дава пример:

„Свидетелство за добрата работа е например фактът, че район Илинден е единственият в София с 10 одобрени сгради по програмата за саниране и е едноличен лидер сред столичните райони по този показател“, хвали той своя екип.

Твърдението провокира предишния кмет Иван Божилов да обясни относно санирането.

„Смятах да не пиша този пост – до момента, в който новият кмет не реши, че може просто да си присвои чуждите заслуги по програмата за саниране, защото няма какво друго да посочи като собствен успех. Това поведение е меко казано жалко… Г-н Бранчевски, подчертавам, че единствените хора, които имат заслуга за това район „Илинден” да има 10 от 15 одобрени проекти (като останалите 5 са в резервния списък), са от екипа на района, с който в продължение на 7 месеца през 2022 и 2023 г. обикаляхме заедно от вход на вход, за да разясняваме на жителите на Илинден кампанията за саниране!“, твърди Божилов.

„Досега не съм си позволявал да пиша и ред с упрек към Вас, но в отчаянието си Вие прекрачихте границата на доброто възпитание! Вместо да се снимате със заместника си върху изградените от моя екип детски площадки, спортни игрища и паркинги, обърнете внимание на сигналите на граждани относно редица нарушения от Ваша страна, включително разрушения екип на Общината! Прогонихте толкова кадърни служители заради собственото си его, замествайки ги със слабо образовани и агресивни към гражданите на района Ваши подчинени! Пожелавам Ви бързо възстановяване! И дано най-после започнете да работите за хората в район “Илинден”, завършва той.

Източник: tribune.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.