Притежаването на сертификати допринася ли нещо положително в нашата фирма?

https://goreshto.net/balgariya/pritezhavaneto-na-sertifikati-doprinasya-li-neshto-polozhitelno-v-nashata-firma/49677 Goreshto.net
Притежаването на сертификати допринася ли нещо положително в нашата фирма?

Време е да разгледаме смисъла да имаме стена, на която да висят различни видове отличия и сертификати в офиса ни.

По какъв начин въздействат върху клиентите? По какъв начин използването им може да ни доведе желаният маркетингов успех - а именно ръст на клиентите, изграждане на взаимоотношения и доверие сред клиентите, които за първи път посещават нашата фирма? certificatesПърво - грижата за изграждане на добрата си визия. Клиентите, макар и да не говорят за това, те обръщат голямо внимание на изразените мнения по адреса на фирмата, с която им предстои да сътрудничат. Това се отнася за абсолютно всички фирми - от шивашко ателие до фирма, изпълняваща огромни строителни дейности. Всяко сътрудничество се развива добре когато има подкрепа от взаимно доверие. Въпреки това е тежко да се изгради такова доверие, преди да започнат взаимоотношенията с клиентите - извършена услуга или продажба. Нека да си представим ситуацията - влизаме в седалище на фирма. Не веднъж се случва, че трябва да почакаме за нещо. Какво правим тогава? Обикновено просто оглеждаме помещението, в което се намираме - поради простата причина, че нямаме какво да правим. Ако в този момент забележим, че фирмата бе отличена от някакви външни организации - определено възбужда нашият интерес - уважението към тази фирма, както и това към което се стреми всяка една фирма - доверие. Притежаваните в собствения офис сертификати и награди със сигурност обогатяват престижът на фирмата на фона на конкуренцията. Не подлежи на съмнения, че клиентите предпочитат да работят с фирми, които не са "сиви" - клиентите преди всичко желаят качествени услуги - не обичат да се разочароват, а безспорно фирми, с които се работи за първи път се държат на по-голяма дистанция. Притежаваните сертификати определено могат да съкратят тази дистанция. Нашата работа посветена в убеждаване на клиентите да използват именно нашите услуги определено става по лека - когато зад гърба си имаме разни външни удостоверения за нашето качество. В продължение на това - част от фирмите обслужващи сертификати провеждат също и рекламна дейност за своите участници - примерно чрез промотиране на фирмата на своите интернет страници, предоставяйки различни рекламни материали, също както и изграждането на визитки на участниците си в своите интернет страници. Това е възможност да привлечем нови клиенти, които даже не са чували за нашата фирма до сега. Това със сигурност си заслужава, понеже още при първият контакт с нашата оферта клиентите се сблъскват с позитивен принос за нашето предприятие. От психологична гледна точка - добрият принос още от самото начало определено ни улеснява бъдещото сътрудничество, като клиента се обръща към нас позитивно настроен. Пазарът в България е много скромен от към такъв тип отличия, насочени към малки фирми. Определено с предимство тука е проектът - Коректна Фирма - воден от Изследователски център на клиентските мнения. "Коректна Фирма" предлага доста интересен метод за проверка на фирмите, както и сравнително ниско, еднократно заплащане 77,52 лв с ДДС е целият разход.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.