Простреляната при убийството на Алексей Петров остана без ръка

Според водещата версия е екзекутиран, за да не бъде назначен за шеф на ДАНС и да поднови рекета над сенчести бизнесмени

https://goreshto.net/balgariya/prostrelyanata-pri-ubiystvoto-na-aleksey-petrov-ostana-bez-raka-5/140647 Goreshto.net
Простреляната при убийството на Алексей Петров остана без ръка

Според водещата версия е екзекутиран, за да не бъде назначен за шеф на ДАНС и да поднови рекета над сенчести бизнесмени

Днес се навършва точно година от мафиотската екзекуция на Алексей Петров, а разплитането на покушението на екссъветника на ДАНС и мастит застрахователен бос върви повече от мудно. Въпреки задълбоченото разследване, в което са ангажирани десетки криминалисти, провели редица следствени действия и разпити на свидетели и заподозрени, все още няма повдигнато нито едно обвинение от прокуратурата за убийството му.

 

Година след смъртта на 61-годишния бивш командос разследващите работят по няколко основни версии за това кой е поръчал убийството му, като една от тезите на криминалистите е, че Алексей Петров е разстрелян от наемен убиец, за да бъде предотвратено назначаването му за шеф на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС), което било почти договорено между тогавашните коалиционни партньори ГЕРБ и ПП-ДБ.

 

Седмици преди да бъде ликвидиран, Трактора организира помирителна среща между Бойко Борисов и Кирил Петков, а след убийството му бившият главен прокурор Иван Гешев публично изрази съмнения, че Алексей Петров стои зад бомбата, избухнала край пътя на лимузината му с цел да го принуди да подаде оставката си като обвинител №1.

Гешев разказа и че е имал среща с Алексей Петров, на която сенчестият застрахователен бос го посъветвал да си тръгне като главен прокурор и да бъде устроен като посланик.

За убийството на Трактора се търси и международна връзка. Неофициално се твърди, че бившата барета е ликвидиран заради дързостта му да подслушва чрез шпионската софтуерна система „Пегас“ руската посланичка Елеонора Митрофанова и мастити руски дипломати, както и президента на Украйна Володимир Зеленски при визитата му в България. Предположенията на криминалистите са, че Алексей Петров е ликвидиран не от български, а от чуждестранен екип наемни убийци.

 

Припомняме, че Алексей Петров беше застрелян на16 август по обяд по време на традиционна планинска разходка на Витоша с рехабилитаторката и негова любовница Мирослава Михайлова. Двамата ежедневно правели планински преход, а гардовете на Трактора били инструктирани да ги следват на разстояние от 50-60 метра заради пословичната параноя на Алексей Петров собствените му охранители да не подслушват интимните му разговори.

 

Трактора е издебнат от наемния убиец на пътека в района около станцията на лифта „Бай Кръстю“ над столичния кв. „Драгалевци“ в близост до ресторант „Воденицата“, където е планирал да обядва с любимата си Мирослава. Килърът използва като укритие гъста храстова растителност и секунди след като Алексей Петров и Мирослава го подминават, проехтява изстрел. Трактора е уцелен в гръб, а куршумът с изместен център на тежестта минава малко над сърцето, рикошира в гръдната му кост и се забива в раменната става на рехабилитаторката.

 

Впоследствие Мирослава Михайлова ще разкаже пред криминалистите, че Алексей Петров оцелява при първия изстрел и паникьосано обещава милиони на убиеца, ако го пощади.

„Не го прави, ще ти дам двойно повече пари, тройно, колкото поискаш!“, моли се за живота си Трактора. Молбите му обаче изобщо не трогват наемника, който мълчаливо пуска почти от упор втори куршум, този път в главата на застрахователния бос. Изстрелът буквално откъсва главата на Трактора от трупа му.

 

Маскираният с черна маска и камуфлажни дрехи убиец насочва оръжието си към главата на изпадналата в шок Мирослава Михайлова, която на свой ред започва да се моли за живота си: „Моля те, не ме убивай – имам малко дете…“, казва любовницата на Трактора. Килърът пощадява живота й и се оттегля с бързи стъпки от местопрестъплението. Убиецът бяга с колело, а група разхождащи се на Витоша туристи твърдят, че успяват да го зърнат минута по-късно. Според даденото от тях описание килърът е бил висок около 180 сантиметра и е имал черна гъста брада.

 

И макар от МВР официално да отрекоха, че забелязаният от туристите колоездач е убиецът на Алексей Петров, ангажиран с разследването казва, че забелязаният велосипедист е най- вероятният ликвидатор на Трактора.

„Тогава това беше отречено, за да защитим живота на случайните свидетели, а и за да не се пречи на разследването“, признава столичен криминалист.

 

Наемникът бяга през пернишкото село Владая, преминавайки през Железница, за да избегне полицейските пунктове и охранителни камери на частни имоти, които изобилстват в другите възможни маршрути за оттегляне. Криминалистите са убедени, че убиецът не е действал сам, а е имал поне двама помагачи, които са обезпечили пътя му за бягство и смяната на превозни средства.

 

Тежко ранената рехабилитаторка Мирослава Михайлова е откарана в критично състояние в болница и лекарите успяват да спасят живота й. Тъмнокосата спортистка, която има син от Алексей Петров, обаче остава с трайни физически и психически увреждания.

 

Мирослава остава без ръка, която е ампутирана и на нейно място е поставена протеза. Първоначално любовницата на Алексей Петров среща подкрепа от официалната партньорка на Трактора – бизнесдамата и шефка в „Лев Инс“ Ива Павлова, която я назначава на работа в застрахователното дружество и плаща изцяло лечението й.

 

След няколко месеца обаче заплатата на Мирослава е спряна. Според запознати Ива Павлова е помогнала първоначално на съперницата си от страх рехабилитаторката да не предяви претенции за наследството на Алексей Петров и да не поиска ДНК експертиза, която да докаже, че 6-годишният й син Илия е от Трактора. Детето е кръстено на бащата на Алексей Петров.

 

Твърди се, че Мирослава Михайлова все още не може да се съвземе от шока след убийството на Алексей Петров и е изпаднала в трайно депресивно състояние, и често е спохождана от паник атаки. Тя е напуснала работата си като рехабилитатор в спортния център в болница „Лозенец“ и почти не напуска дома си от страх за живота и сигурността си.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.