Пуснаха петиция за спешна финансова помощ на културата в България! (виж тук)

https://goreshto.net/balgariya/pusnaha-peticiya-za-speshna-finansova-pomosht-na-kulturata-v-balgariya-vizh-tuk/51316 Goreshto.net
Пуснаха петиция за спешна финансова помощ на културата в България! (виж тук)

Венци Мицов и Даниела Кузманова пуснаха петиция за финансова помощ на културата от държавата!

Навръх Гергьовден Венци Мицов и Даниела Кузманова инициираха петиция за спешна финансова помощ на свободния културен сектор в България. Тъй като творците вече изнемогват без участия, представления и нула доходи цели два месеца. Ето и текста към петицията, която всеки желаещ може да намери и подпише в мрежата: "Когато няма кой да ти помогне, трябва да си помогнеш сам... Водени от тази идея направихме петиция, в която предлагаме адекватни мерки за хората на културата, каквито до момента за съжаление няма. Ако сте съгласни с нашите искания, моля, подписвайте и разпространявайте. Очевидно преговорите, на които станахме свидетели са само думи и не родиха нищо конструктивно", пишат инициаторите на петицията, която бързо набира скорост. Междувременно Мицов не пропусна да се отчете подобаващо за празника на Българската армия и то в типичния си стил. "Една статия за Георги Димитров, Гошо от Почивка, Гошо обратното на умното, Георги Иванов-Гонзо, Георги Първанов, Георги Пирински и още нещо... Скъпи приятели, честит Гергьовден!... За мен този ден е наистина странен. Първо - не ям агнешко. Но и да хапвах агнешка мръвка, пак нямаше да го направя, защото, уви, страдам от подагра и имам забрана да хапвам агънце-багънце. Второ - не ям дроб сарма. И трето - не мога да понасям военните паради. Нещо повече - готов съм моментално да се облека като хипи, да изляза на площада и да пея "Харе Кришна, Харе Рама", докато на жълтите павета преминават танкове. А президент, премиер, военен министър и още куп клети хорица се надпреварват кой да произнесе най-тъпата реч на десетилетието. Имайте предвид, че тая битка е неравна. Толкова са им тъпи речите, че всяка една от тях е победител в отделен конкурс на тема "Как, като погледнем нагоре и виждаме дъното", взриви Венци Мицов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.