Райско кътче у нас е сравнявано с Малдивите, вижте къде е СНИМКИ

Мястото предлага и културно-исторически туризъм

https://goreshto.net/balgariya/raysko-katche-u-nas-e-sravnyavano-s-maldivite-vizhte-kade-e-snimki/111630 Goreshto.net
Райско кътче у нас е сравнявано с Малдивите, вижте къде е СНИМКИ

Мястото предлага и културно-исторически туризъм

В България съществува място, което обединява визията на Малдивите и поречието на река Амазонка. Това е плажът край град Никопол на река Дунав и каналите около него. Местоположението става все по-популярно сред любителите на алтернативния туризъм и се разработва от местни ентусиасти.

Река Дунав в района на Никополския архипелаг е изключително красиво и пълноводно място през това време от годината. Когато водите се оттеглят, то се сравнява с българските Малдиви. Град Никопол е с по-малко от 2000 постоянни жители и в миналото е бил известен с българската марка батерии. Въпреки че достъпът до това място е по-бавен поради липсата на първокласен път, областта около река Дунав предлага несравнима природна красота и уникални възможности за туризъм.

Местни рибари и туристически водачи като Синан Гавазов предлагат ежедневни екскурзии и показват впечатляващи гледки и малко познати забележителности, като раннохристиянската църква, до която може да се стигне единствено по вода. Това включва скалната църква Св. Стефан, която датира от 3-4 век след Христа. Въпреки че се руши под въздействието на природата, тя представлява важно културно наследство. Мястото е било колоритно манастирско селище, където монасите са практикували своите ритуали.

Така че, хората, които посещават река Дунав в района на Никопол, могат да се насладят на уникална природа и да открият интересни исторически забележителности, които ги отвеждат на едно незабравимо пътешествие, съчетаващо усещане за Малдивите и Амазонка.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.