РАЗЦЕПВАНЕ В КОЛАЦИЯТА: Даниел Лорер и депутати от ПП се присъединяват към ГЕРБ, преговарят с Бойко Борисов през Йордан Цонев

Присъствали на срещата на ПП след изборите, споделиха за инфарктната ситуация

https://goreshto.net/balgariya/razcepvane-v-kolaciyata-daniel-lorer-i-deputati-ot-pp-se-prisaedinyavat-kam-gerb-pregovaryat-s-boyko-borisov-prez-yordan-conev/54295 Goreshto.net
РАЗЦЕПВАНЕ В КОЛАЦИЯТА: Даниел Лорер и депутати от ПП се присъединяват към ГЕРБ, преговарят с Бойко Борисов през Йордан Цонев

Присъствали на срещата на ПП след изборите, споделиха за инфарктната ситуация

Свидетел сподели за голям вътрешен разрив в ПП-ДБ. След загубата от ГЕРБ на изборите на работна среща са обсъдили бъдещите си действия ръководството на партията и избраните депутати.

Присъствал на срещата източник сподели, че са се разразили големи скандали и разногласия относно бъдещия им курс. В сблъсъка един срещу друг са застанали Даниел Лорер и един от председателите на ПП-ДБ Кирил Петков.

Дори Даниел Лорер е отправил сериозната заплаха, че ще напусне коалицията заедно с подкрепящите го депутати и дори ще се присъединят към ГЕРБ. Това извело извън нерви Петков, който е явен противник на обединение с партията на Борисов.

За момента не е ясно какво ще  е решението на останалите съпредседатели коалицията Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов.

В същото време вътрешен източник от Правителствена болница споделя, че често е виждал Даниел Лорер заедно с Йордан Цонев да посещават басейна. Предполага се, че Цонев е проводника в преговорите на отцепниците с Бойко Борисов.

Това прави все по-вероятно правителство, излъчено от ГЕРБ с подкрепа от ДПС и отцепилите се народни представители от ПП-ДБ, предвождани от Даниел Лорер.

Ако то бъде подкрепено и от ИТН се очаква да се сформира доста стабилно мнозинство.

Източник: pik.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.