РАЗКРИТИЕ! Разследват кмет на ГЕРБ-СДС за далавери с имоти за милиони

https://goreshto.net/balgariya/razkritie-razsledvat-kmet-na-gerb-sds-za-dalaveri-s-imoti-za-milioni-5/113141 Goreshto.net
РАЗКРИТИЕ! Разследват кмет на ГЕРБ-СДС за далавери с имоти за милиони

Кметът от ГЕРБ-СДС на столичния район "Витоша" инж. Теодор Петков, който е и част от Националния изпълнителен съвет на СДС, е обект на разследване от прокуратурата и Главна дирекция "Националния полиция". Това се научи ексклузивно от свои източници в държавното обвинение.

В прокуратурата е образувана преписка срещу Петков, негов бивш служител - инж. Владимир Миланов и срещу майката на Миланов заради съмнение за далавери с десетки имоти за милиони.

Според разследващите, които в момента събират доказателства за евентуално извършено престъпление, схемата действа от няколко години. Дотук е установено, че подставено лице придобива множество безстопанствени имоти с констативен акт, издаден по документи.

Подставеното лице е Мария Ранкова, възрастна жена, която твърди, че имотите са нейни или на нейни близки.
Одобрението за придобиването им минавало през администрацията на район "Витоша", тъй като става въпрос за парцели в района на Киноцентър "Бояна", както и в кварталите "Бояна", "Драгалевци" и "Симеоново".

След като имотите се прехвърлят на подставеното лице, то от своя страна ги продава на лица, близки до кмета инж. Петков. Така с най-много сделки на такива имоти се оказва майката на Владимир Миланов, който доскоро е работил в администрацията на район "Витоша" и е близък приятел на кмета.

Другият имотен крал от извършените сделки бил съдружникът на майката на инж. Миланов, за когото разследващите събрали данни, че е сламен човек на кмета Теодор Петков.

След като в прокуратурата са получени няколко сигнала от потърпевши собственици и схемата започнала да излиза наяве, Владимир Малинов напуска администрацията на район "Витоша" и в момента работи във фирмата на майка си. Според данните обаче придобиването на имоти само по констативен акт продължавало и към този момент.

Образуваната в прокуратурата преписка в момента е в Главна дирекция "Национална полиция" за събиране на факти и доказателства за измамната схема.

Източници от прокуратурата обаче са категорични, че става дума за десетки имоти на стойност милиони. И че има данни за извършено престъпление. Но дали новото ръководството на прокуратурата в лицето на Борислав Сарафов ще има смелост да погне човек на ГЕРБ, това тепърва ще стане ясно в зависимост от това дали делото стигне до съд, или бъде заметено под килима.

Припомняме, че през 2019 г. отново се зашумя около Теодор Петков. И тогава той беше обвинен от граждани, че семейството му се е сдобило с множество имоти на евтини цени. Обяснението на кмета на район "Витоша" тогава беше, че е от богат род и е единствен наследник.

Източник: pik.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.