Роден бизнесмен обвини тарикатите: Прибират по 1.8 хиляди лева месечно лежейки, а вие плащате луди пари за…

Разкриха схемата при строителните работници и как надува цените на имотите

https://goreshto.net/balgariya/roden-biznesmen-obvini-tarikatite-pribirat-po-18-hilyadi-leva-mesechno-lezheyki-a-vie-plashtate-ludi-pari-za/113172 Goreshto.net
Роден бизнесмен обвини тарикатите: Прибират по 1.8 хиляди лева месечно лежейки, а вие плащате луди пари за…

Разкриха схемата при строителните работници и как надува цените на имотите

По време на Националния съвет за тристранно сътрудничество тази седмица, експерти от Асоциацията на индустриалния капитал разкриха схема, чрез която някои хора получават месечни помощи от 1 800 лева, докато не работят. Тези разкрития бяха направени от представителите на съвета.

Собственик на неголяма строителна фирма даде повече информация за вредната практика.

"Тези хора основно работят в строителната индустрия. Те напускат работа без никакво предупреждение и отиват извън страната. След месец се връщат и искат да работят без договори за същата заплата, тъй като получават "френска", "италианска" или "испанска" социална помощ.", споделя бизнесменът.

Той допълва, че тази схема оказва сериозно влияние върху цените в строителството.

"Точно тя води до липса на работници на българския пазар на труда и значително повишава цените на строителните услуги и себестойността на строителните продукти.

Всеки от нас се е сблъсквал с високите цени, които майсторите искат, например, 5 000 лева, за да сложат плочки в банята. Те се опират на увереността, че социалното подпомагане ще им осигури не малка сума. Тази схема също допринася и за повишаването на цените на жилищата, тъй като съотношението труд/материали вече надвишава 2 към 1 в полза на труда."

"Максималният размер на обезщетението за безработица подтиква хората да лежат на дивана и да злоупотребяват. Организациите ни в Гоце Делчев изчислиха, че има над 10 милиона загуби предизвикани от тези злоупотреби с така наречената "френска безработица", споделя Васил Велев.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.