Румен Радев: Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е! (виж тук)

https://goreshto.net/balgariya/rumen-radev-nyama-da-me-vidite-v-hora-na-panikata-kolkoto-i-reytingovo-da-e-vizh-tuk/51233 Goreshto.net
Румен Радев: Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е! (виж тук)

Румен Радев е категоричен, че хората трябва да запазят работата и препитанието си!

Президентът Румен Радев направи официално изказване, в което заяви, че манипулациите срещу него няма да минат. И настоя, че той не саботира здравните мерки, а настоява за работа и препитание за хората. Ето думите му:

"В условия на икономическа и финансова криза усилията на държавата следва да са насочени към запазване на работещите производства и заетостта. А не хората да губят работата си и да се налага да разчитат на помощи.

Очаквам отговорните институции да ускорят бюрократичните процедури за предприятията, които продължават работата си, имат клиенти и сключени договори и очакват съответните разрешителни за износ. Не деля българите на работещи в частния и в държавния сектор. При посещението си в предприятие, специализирано в производството на отбранителна продукция край Трявна заедно с кмета Силвия Кръстева, подчертах пред журналисти, че от ключово значение за преодоляване на кризата са всички работещи компании, в които производството продължава и се запазват работни места. Важно е българските работници да бъдат спокойни за себе си и съдбата на семействата си и да могат да получават заплати за реално изработения труд. Многократното повтаряне на манипулацията, че президентът иска да саботира здравните мерки, няма да я превърне в истина. Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е. Предпочитам гласа на разума, каквото и да ми струва. Ако нещо може да компроментира здравните мерки, това не е безотговорността на българите, както се внушава напоследък, а липсата на убедителни и навременни социални и икономически мерки, което води до обезверяване на хората. България трябва да има план за поетапно, безопасно и управляемо излизане от днешното извънредно положение", категоричен е Румен Радев.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.