Румен Радев от Пирогов: Всичко до момента е направено с дарения! Къде е държавата?! (виж тук)

https://goreshto.net/balgariya/rumen-radev-ot-pirogov-vsichko-do-momenta-e-napraveno-s-dareniya-kade-e-darzhavata-vizh-tuk/51218 Goreshto.net
Румен Радев от Пирогов: Всичко до момента е направено с дарения! Къде е държавата?! (виж тук)

Румен Радев посети Пирогов в Деня на здравния работник!

Президентът Румен Радев посети болница Пирогов днес, навръх Световния ден на здравето. Той поздрави всички лекари, но и порица правителството в речта си: "Благодаря на всички лекари, медицински сестри и специалисти за техния висок морал, смелост и всеотдайност в борбата за живота на всеки българин и ги поздравявам по случай Деня на здравния работник и Световния ден на здравето – 7 април. Днес, повече от всякога, на дневен ред стои проблемът за опазване здравето и живота на българските медици. Броят на заразените у нас с коронавирус медицински специалисти е тревожно висок. Необходимо е по-бързо да се оборудват с лични предпазни средства медиците във всички болници в страната и особено общопрактикуващите лекари. А след кризата трябва да направим така, че медиците ни да имат необходимия социален статус, условия за работа и квалификация, за да спрат да напускат България и да могат да вършат тази високоблагородна обществена дейност в нашата страна. Днес посетих УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" и се срещнах с ръководството, оперативния щаб на лечебното заведение и доброволците в борбата с коронавируса. Благодарение на усилията на ръководството в много кратки срокове е изградено инфекциозно отделение със засилена дейност на дихателната му реанимация, а вчера беше открита и лаборатория. Благодаря и на дарителите, защото всичко това е направено основно с дарения, които вече надхвърлят 3,5 млн. лева. Крайно време е тук да се намеси по-решително и държавата във финансов, организационен и материален аспект преди да е свършила пандемията", заяви президентът Румен Радев.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.