Съдебни „хватки“: Присъдата за 4 г затвор на Марешки „пътува“ вече 10 месеца

Варненският апелативен съд отсъди 4 години затвор за бизнесмена преди 10 месеца

https://goreshto.net/balgariya/sadebni-hvatki-prisadata-za-4-g-zatvor-na-mareshki-patuva-veche-10-meseca/52031 Goreshto.net
Съдебни „хватки“: Присъдата за 4 г затвор на Марешки „пътува“ вече 10 месеца

Варненският апелативен съд отсъди 4 години затвор за бизнесмена преди 10 месеца

Журналистическа проверка по делото на един от най-известните бизнесмени у нас Веселин Марешки показва, че след като преди 10 месеца съдът във Варна го е осъдил на 4 години затвор делото все още не е пристигнало в София. Адвокатите на Марешки са обжалвали решението на втората инстанция и сега трябва да се разгледа от ВКС в столицата.

Той е осъден заедно с Красимира Колева, като двамата са признати за виновни за принуда и заплахи. Те опитвали да накарат Асен Миланов да им плаща 10 000 лева всеки месец, като го заплашили с увреждане на негово недвижимо имущество – заведение. Също така му обещали, че ще ми създадат достатъчно пречки от всякакъв тип, за да не може да упражнява търговската си дейност.

Варненският съд също така им наложи и глоби от 8 хил. лв. за Марешки и 6 хил. за Колева, а също така и двамата трябва да изплатят неимуществени вреди на Миланов в размер на 30 хил. лв. Любопитно е, че първата инстанция го оправдава изцяло, докато втората му наложи сериозна присъди.  Въпреки това вече 10 месеца томовете по делото не могат да достигнат от Варна до София, за да бъде окончателно решено.

Източник: narod.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.