СХЕМА: Сръбският милиардер Драган Шолак купи „Булсатком”, пуска 5G

https://goreshto.net/balgariya/shema-srabskiyat-miliarder-dragan-sholak-kupi-bulsatkom-puska-5g-5/120683 Goreshto.net
СХЕМА: Сръбският милиардер Драган Шолак купи „Булсатком”, пуска 5G

United Group на сръбския милиардер Драган Шолак обяви днес подписването на договор за придобиването на „Булсатком“ – доставчик на сателитна телевизия за домакинствата и бизнеса в България, както и бъдещ мобилен оператор.

Вече е официално, че собственикът на „Виваком“ United Group иска да стане собственик на конкурента си „Булсатком“. Всъщност връзката между двата телекома стана публична още преди година, когато перничанинът, започнал като шофьор в Института по социология при БАН Спас Русев, купи „Булсатком“ със заем от United. Сега офертата е заемът да се превърне в собственост.

Придобиването е част от дългосрочната стратегия на водещия доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна за разширяване и укрепване на пазарното й присъствие в България, обявиха оттам в съобщинеето си до медиите. Към момента United Group оперира в осем държави в региона, като това придобиване ще ускори допълнително нейния растеж.

„Булсатком“, основан през 2000 година, е доставчик на платена сателитна телевизия на българския пазар. Понастоящем компанията обслужва клиенти, включително домакинства и бизнес абонати, чрез своите услуги за сателитна телевизия, IPTV и интернет. Компанията има също така собствена национална оптична инфраструктура и дистрибуторска търговска мрежа.

Сделката ще бъде финализирана след получаване на всички приложими антитръстови одобрения, допълват от международната компания.

 

Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group, я коментира така: „Придобиването на „Булсатком“ е поредният важен етап от дейността на United Group в България, ключов пазар за нашата стратегия за растеж. Затвърждаваме нашия ангажимент да предлагаме на българските потребители най-качествените продукти и услуги и ще продължим да инвестираме в инфраструктура, технологии и съдържание.“

Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom, пък заяви: „Ние знаем, че „Булсатком“ премина през труден период и бе изправен пред много сериозни предизвикателства в настоящата икономическа среда. Но сме уверени, че тази сделка е чудесна възможност за компанията да се възстанови и да ускори по-нататъшното си развитие.

Присъединявайки се към семейството на United Group, клиентите на „Булсатком“ ще получат достъп до широк набор от услуги, включително висококачествени и иновативни продукти, широколентови, DTH и 5G технологии. С тази инвестицияще подобрим значително и услугите на настоящите клиенти на компанията.“

United Group стъпи на българския пазар през 2020 година с придобиването на Vivacom. Оттогава групата предприе редица значителни стъпки, за да засили своето присъствие. Сред постиженията й са разработването на най-голямата 5G мрежа в страната и пускането на първата 10GIGA оптична мрежа. U

Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15,5 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,7 милиарда евро.

От юли 2020 г. Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

Източник: narod.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.