Скандал! Братята каракачани Вангел и Янко Лолови ли са босовете на запалената фабрика за ядки „Елит“ в Карнобат?

Трупове на мишки и плъхове ринали пожарникарите от цеха. Такава гняс ли пакетират в “Елит”, питат отвратени карнобатлии?

https://goreshto.net/balgariya/skandal-bratyata-karakachani-vangel-i-yanko-lolovi-li-sa-bosovete-na-zapalenata-fabrika-za-yadki-elit-v-karnobat/145138 Goreshto.net
Скандал! Братята каракачани Вангел и Янко Лолови ли са босовете на запалената фабрика за ядки „Елит“ в Карнобат?

Трупове на мишки и плъхове ринали пожарникарите от цеха. Такава гняс ли пакетират в “Елит”, питат отвратени карнобатлии?

“Гори фабрика “Елит” на Немеца и Мазера” - такъв коментар се появи на няколко места във фейсбук групите на Бургас, Сливен и Карнобат по повод пожарът в производственото хале на частна фирма за търговия с ядки в Карнобат. Пламъците лумнали малко след 06:00 ч тази сутрин в Северната промишлена зона на града. Огънят се разраства и обхваща голяма сградна площ, предава “Флагман” от мястото на събитието. Изпратени са допълнителни екипи огнеборци от Айтос и Бургас, като към момента халето с обща площ 1500 кв.м. се гаси от пет противопожарни автомобила с 15 огнеборци.

На място в Карнобат е и директорът на РДПБЗН Бургас старши комисар Николай Николаев, който ръководи гасителните действия, допълва местната медия.

Ако вярваме на анонимните писания в интернет, зад цветистите прякори стоят двамата братя каракачани Янко и Вангел Лолови, които са едни от най-мощните босове в бизнеса с ядки. През 2008 г. те удариха кьоравото, продавайки бранда “Пенелопа” на "Пепси Ко", но няколко години по-късно отново влязоха в хрупкавото производство с нова марка - “Елит”, чиито производствени и търговски бази са в Пловдив, Сливен и Карнобат, припомнят техни съграждани.

 

Скандална информация, дошла ексклузивно от служители на местната пожарна сочи, че докато са гасели пожара, огнеборците буквално са газили и ринали десетки трупове на обгорели мишки и плъхове. Гризачите най-вероятно са населявали производствената площадка и необезпокоявано са хрупали фъстъци, малко преди те да бъдат опаковани в лъскави пакетчета и да поемат към търговската мрежа.

 

Припомняме, че подобна гадост е задължителна част от “кухнята” на този бизнес. В началото на годината в опаковките на друг известен бранд млада дама се натъкна на мъртва мишка докато хапвала с дъщеричката си фъстъци и семки пред телевизора.

 

Гризачите са едни от най-опасните вредители, защото пренасят заради, някои от които са изключително опасните чума, салмонела, липтоспироза, глисти, миши тиф, патогенен лимфоцитен венецуелски енцефаломиелит, хантавирус, и много други.

 

Те могат да плъзнат в складове на производители от калибъра на “Елит” само ако не са спазени елементарни хигиенни изисквания, а ядките се смитат от мръсния и пепелив под с най-обикновена лопата, в разрез с всички добри практики за безопасност.

 

От сайта на карнобатския производител виждаме, че в родния си град те опаковат най-вече бирени фъстъци, които преди това биват изпържвани в порядъчно количество мазнина, оваляни в сол и пикантни подправки. Точно включена горелка е запалила искрата на пожара, уточняват от РСПАБ, а покрай тоновете стока са били изпържени и гнусни “мезета” под  формата на мишки и плъхове.

 

“Дано скоро не намерим още някой миши труп докато отваряме пакетче с ядки на “Елит”, че в такива производства нищо не отива на боклука”, коментираха погнусени карнобатлии докато изчисляват щетите от огнената стихия.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.