Скандал! НАП и съдебен изпълнител погнаха пишман кандидатът за кмет на Пазарджик Иван Папазов

Свинекомплексите му са обявени за публична продан, той заплашвал с бой бирник и не си плащал наемите

https://goreshto.net/balgariya/skandal-nap-i-sadeben-izpalnitel-pognaha-pishman-kandidatat-za-kmet-na-pazardzhik-ivan-papazov-4/118371 Goreshto.net
Скандал! НАП и съдебен изпълнител погнаха пишман кандидатът за кмет на Пазарджик Иван Папазов

Свинекомплексите му са обявени за публична продан, той заплашвал с бой бирник и не си плащал наемите

Докато един от най-колоритните и скандални кандидати за кмет на Пазарджик - футболния и месарски бос Иван Папазов върти изборна пропаганда, от Националната агенция за приходите дадоха на частен съдебен изпълнител свинарниците му в селата Априлци и Сбор, на територията на общината, в която той се гласи да кметува. Това видя медията ни в аграрния сайт “Земеделец.бг”.

 

На тезгяха са сложени обширни парцели и построените в тях десетки сгради, включително собствена електроцентрала. Става дума за основната производствена база на притежавания от него скандален завод „Свиком“ АД, а преди това за публична продан бяха обявени цялото оборудване на фермата, както и складова база на фирмата в село Варвара. Началната цена е 2 894 176,42 лева, пише в обявлението.

 

Публикацията пространно обяснява за квадратурата, постройките и машините, които държавата се е принудила да продаде за да си удовлетвори трупаните с години вземания от страна на Папазов.

 

Въпреки, че от няколко месеца Папазов юнашки се хвали по медиите колко бил богат и каква къща в Бояна притежавал, в данъчното му досие нещата изглеждат доста по-различни. По документи пишман кандидатът и пръв протестър, който на скоро се закани, че ще блокира парламента с 200 свинари, е доста скъсан, освен че е крупен длъжник на хазната.

 

 

Освен, че виси на фиска с близо 3 млн. лв., реномето на Иван Папазов в месарския, свинарски и общо взето - всеки друг бранш, не е особено добро. Тъкмо напротив – носи му се слава на дребен ментърджия и играч на къси дистанции, отделно не бил и “цвете” в личен план, злословят враговете му.

 

Ето какво пише за него във форума на една от най-големите медии. Коментарът е публикуван по повод заявката на кандидат-кмета да оглави антиправителствения протест.

 

 

“Излязоха платените клакьори, които не са никак миродавни за сектора. Преди малко гледам дават Иван Папазов – "Орион 2001"ООД, гр. Пазарджик, като представител на свиневъдите, а този го мразят всички, защото е пълен мошеник, дължи пари наред, прави се на недосегаем и е, познайте колко пари дължи само на държавата, но не го гонят, защото е пълен измамник! И най-важното той е никакъв в съюза на свиневъдите, но се прави, че говори от тяхно име!”, пише негов съгражданин, чието име пазим в редакцията.

 

Думите се потвърждават и от пазарджишкия окръжен съд, който през 2013 г. осъди Иван Папазов на година и половина условно с три години изпитателен срок по обвинение, че се е заканил да пребие и обезобрази частния съдебен изпълнител Тодор Луков, който по онова време също тръгнал да описва имуществото му.

 

 

По общо мнение на хора от Пазарджик, Иван Папазов атакувал кметския стол за да си реши собствените проблеми с бизнеса и да се разправи с конкуренти, неприятели, а ако вярваме на пазарджишките сплетни – и с няколко баджанаци, с които мерели атрибути при известна със силикона и голите си снимки метреса.

 

Свинарят знаел, че силите му нямало да стигнат дори за балотаж, но пък със сигурност щял до влезе в общинския съвет, което му било повече от достатъчно. На втория тур пък вече се бил пазарил с един от конкурентите си да му прелее част от гласовете си срещу щедра комисионна. Толкова щедра, че ако я получи, можело да си откупи свинекомплекса от частния бирник, злословят душманите му.

 

Как свинарникът на Папазов едва не отрови Пазарджик със смрадта си и как съгражданите му изреваха, че не си плаща наемите на магазините, четете в следващи разследвания по темата.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.