СЛЕД СХЕМАТА ЗА МИЛИОНИ: Денков назначи нов шеф на Селскостопанската академия

Проф. д-р Виолета Божанова досега е заемала поста заместник-председател

https://goreshto.net/balgariya/sled-shemata-za-milioni-denkov-naznachi-nov-shef-na-selskostopanskata-akademiya-5/120947 Goreshto.net
СЛЕД СХЕМАТА ЗА МИЛИОНИ: Денков назначи нов шеф на Селскостопанската академия

Проф. д-р Виолета Божанова досега е заемала поста заместник-председател

Проф. д-р Виолета Божанова е назначена за председател на Селскостопанската академия със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков.

Назначението е във връзка с доклад на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев. В края на октомври прокуратурата обвини вече бившия председател на Селскостопанската академия проф. Мартин Банов и заместник-директора на института "Пушкаров" проф. Венета Кръстева в схема за измами със земеделска земя.

 

Двамата бяха задържани при съвместна акция на Антикорупционната комисия, прокуратурата и МВР, като според разследващите, след като е разкрито, че те променяли статута на плодородни земи и са издавали документи, че са негодни за земеделие. По този начин на терените е можело да започне изграждането на фотоволтаични централи.

 

Проф. д-р Виолета Божанова досега е заемала поста заместник-председател на Селскостопанска академия. Тя притежава докторска степен по „Селекция на културните растения“ и е професор в Института по полски култури (ИПК) – гр. Чирпан. Има дългогодишен административен и експертен опит. Председател е на Издателския съвет на ССА и на Постоянната комисия по иновации и технологии към Академията. Автор е на над 90 научни публикации, съавтор е на 4 сорта твърда и 1 сорт обикновена пшеница, 4 технологии и 1 методология. Хоноруван преподавател е  в Тракийския Университет – Стара Загора от 2009 г. досега.

Източник: telegraph.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.