Служебното правителство продаде военен имот за „стотинки“ на полска фирма

Имотът е бил на военните и вече нямало необходимост от него

https://goreshto.net/balgariya/sluzhebnoto-pravitelstvo-prodade-voenen-imot-za-stotinki-na-polska-firma/47316 Goreshto.net
Служебното правителство продаде военен имот за „стотинки“ на полска фирма

Имотът е бил на военните и вече нямало необходимост от него

Имот на военните е продаден на фирма от Полша за жълти стотинки. Той е във Велико Търново, а решението за продажбата е взето от служебния кабинет на Донев. Те са обосновали продажбата с това, че имотът вече не е необходим на армията и няма необходимост да бъде държан.

Полската фирма е броила за апетитните имоти около 95 000 евро, а дори първата обявена цена е била близо 35 000 евро. В това се включват 3 масивни сгради, което се пада по малко над 30 000 евро за една от тях. Експерти коментират, че за тези пари дори е трудно да се купи двустайно жилище в прилично състояние и приличен квартал, не говорим дори за централните части.

Имотът пък под сградите е с площ от 8.85 декара, което прави и цена на квадратен метър от малко над 20 лв, ако нямаше и сгради в имота. Цената отново е доста изгодна и не е ясно как чуждата фирма се е добрала до апетитната хапка.

Имотът се намира на ул. Беляковско шосе 11, а официалната причина, поради която е обявен за публична продан е „отпаднала необходимост на Българска армия“. Вероятно той ще бъде използван за търговски цели от новия собственик.

Източник: narod.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.