СТЕК ЗА 500 лв. ? А вода от чешмата за 3.50?

Журналистката Силвия Недкова сподели, че са я таксува 3.5 лв. именно за такава вода

https://goreshto.net/balgariya/stek-za-500-lv-a-voda-ot-cheshmata-za-350/113881 Goreshto.net
СТЕК ЗА 500 лв. ? А вода от чешмата за 3.50?

Журналистката Силвия Недкова сподели, че са я таксува 3.5 лв. именно за такава вода

Пловдивчанката Силвия Недкова, редактор в онлайн изданието за култура "Площад Славейков", сподели в социалната мрежа своите впечатления от цените на продуктите и услугите в София. Тя изрази недоволство от цената на 3,50 лв. за литър филтрирана вода в кана, която смята за силно завишена и засенчва дори цената на рибай стек от 500 лв. Това се случило не в туристическа зона, а в обикновено кафене в столицата през деня.

Силвия се занимава с публични отношения и журналистика, и нарича себе си читател, защото смята, че думите могат да променят живота и дори да играят с човешкото въображение. Тя разкрива, че винаги е се опитвала да управлява думите, но често се оказва, че те владеят нея.

Публикацията на Силвия Недкова идва точно в момента, в който се обсъждаше връщането на ДДС-то към 20% (данъкът беше намален през 2020-та година в началото на пандемията, като мярка за подпомагане), а също така и още не е преминал шума от видеото, на което клиент на заведение плати близо 500 лв за 3 пържоли, които си поръчали.

Видеото запали мрежата, но и също я раздели на 2 – едните бяха на мнение, че това е обир и не трябва да се плаща, докато другите защитиха заведението, тъй като цената е ясно посочена и всеки сам избира какво и дали да поръча.

Източник: lupa.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.