Тежък грип уби за раз време гениалния Кеазим Исинов

Маестрото се вдъхновяваше от Орфей и рисуваше омагьосан свят

https://goreshto.net/balgariya/tezhak-grip-ubi-za-raz-vreme-genialniya-keazim-isinov/52805 Goreshto.net
Тежък грип уби за раз време гениалния Кеазим Исинов

Маестрото се вдъхновяваше от Орфей и рисуваше омагьосан свят

Художникът на хилядолетието Кеазим Исинов издъхна внезапно на 82-годишна възраст.

 

Смъртта му бе изненада за всички, които го познаваха, тъй като до последния си дъх бе жизнен и енергичен. Маестрото дори готвеше изложба. Само няколко дни преди да напусне завинаги този свят, бе дал интервю за в. „Златна възраст“.

 

Близки до твореца издават, че той си е отишъл в резултат на усложнение от грип. Заразил се докато пазарувал, а състоянието му се влошавало с часове. Не е изключено именно усложненията от грипа да са предизвикали сърдечен инцидент, който е отнел живота му.

 

Художникът често отбелязваше, че не обича да се повтаря и винаги е воден от настроението. Творчеството му е богато на теми – пейзажи, портрети на бележити личности, библейски, митологични и фолклорни сюжети. 

 

„Кеазим Исинов остави след себе си много богато творчество, което винаги ще ни връща в спомена за времето, в което хората са живеели в хармония с природата, и в един свят, който наистина още не е бил така размагьосан и оглозган и всичко на показ показващ свят“, отбелязва изкуствоведът проф. Аксиния Джурова.

 

По думите й маестрото се е свързвал с магическия реализъм в нашето изкуство според оценките на критиците. Той е бил продължител на традициите, заложени в кръга „Родно изкуство“

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.