Убиецът на Иво Пилето дал луксозни дрехи и 100 бона за свободата си

Любен продължава да вилнее безнаказано по улиците

https://goreshto.net/balgariya/ubiecat-na-ivo-pileto-dal-luksozni-drehi-i-100-bona-za-svobodata-si-5/139757 Goreshto.net
Убиецът на Иво Пилето дал луксозни дрехи и 100 бона за свободата си

Любен продължава да вилнее безнаказано по улиците

 

Оказва се, че милионерският син Любен Попов, е издействал свободата си. Припомняме, че той бе задържан за убийство по непредпазливост на люлинския бандит Ивайло Чобанов, по-известен като Иво Пилето след свада помежду им заради неправилно паркиране на ул. „Златен рог“ в столичния квартал „Лозенец“. Според запознати Попов е издействал свободата си и бъдеща условна присъда срещу подкуп в размер на 100 бона, броени на мастит прокурор, и предоставяне на ВИП ваучери за безплатно пазаруване в свръхлуксозния бутик на „Филип Плейн“ в София на няколко съдии, обвинители и следователи.

 

Опечалени близки на Иво Пилето, според които силовакът на покойния висаджия Мето Илиенски е загинал от юмрука на 21-годишния боксьор, а не вследствие на дрога и алкохол, разкриват, че Любен Попов и баща му Валери, който е официален представител на марката за луксозни дрехи на световноизвестния дизайнер в България, сами се хвалели из София с бъдещата амнистия за смъртта на Чобанов.

Те даже сочели името на конкретен държавен обвинител, който уредил сделката. Освен, че му броили 100 бона, за да бъдат манипулирани съдебномедицински експертизи и да бъдат потулени показания на очевидци на свадата, баща и син Попови предоставили на прокурора и няколко ваучера, всеки на стойност 10 000 лева, за безплатно пазаруване в бутика на „Филип Плейн“ на ул. „Съборна“. С ваучерите съдии, прокурори и следователи се накиприли на аванта с лъскави дизайнерски дрехи. Поради липсата на категорични доказателства се посочват само инициалите на прокурора, който наскоро се прочу и с ареста на популярен продуцент – Д. Ф.

 

Преди седмица 21-годишният Любен Попов отново попадна в криминалните хроники с нова агресия на пътя, този път на централния софийски бул. „Христо и Евлоги Георгиеви“. Мощният американски пикап на убиеца на Иво Пилето засякъл синьо БМВ, шофирано от 21-годишен шофьор, който бил в компанията на свой приятел. Видимо афектираният Попов се разкрещял към водача на немското возило, че не му е направил път. Преди да успее да каже каквото и да било, шофьорът на БМВ-то бил нападнат и пребит с метална палка от Попов.

 

Разбеснелият се богаташки син сипел закани, че ще откъсне главата на младежа и че ще го убие на място. Намесата на възмутени минувачи предотвратила последваща ескалация на напрежението. Била повикана и полиция, но младият боксьор успял да се качи на джипа си и да се изнесе от местопроизшествието преди пристигането на патрула.

 

Ден след бруталния екшън, състоял се на 25 юли привечер, Любен Попов беше арестуван за 72 часа, а прокуратурата му повдигна обвинения за побой и закана за убийство, заради които може да влезе в затвора за срок от 3 години. Остава загадка обаче защо МВР не е отнело пистолета на милионерския син, при положение че Любен е подсъдим за причиняване на смърт по непредпазливост по хулигански подбуди заради смъртта на Иво Пилето. При побоя над младежа с беемвето от миналата седмица Любен извадил пистолет, насочил го към главата на опонента си и се заканил, че ще го гръмне и че нищо няма да му се случи. „Аз опатках Иво Пилето и ме пуснаха на свобода, теб ли няма да оправя, бе, сопол!?“, заканил се милионерският наследник на пребития от него младеж.

 

Според полицейски източник не от МВР, а от прокуратурата разрешили на Любен Попов да носи пистолет със себе си, тъй като 21-годишният боксьор се оплакал, че се притеснява за живота си. Мутри от свитата на Иво Пилето се заканвали да го ликвидират и той искал да бъде въоръжен за самозащита.

„Убеден съм, че Любен Попов ще се отърве с условна присъда и за побоя, и за заканата с убийство, тъй като баща му отново ще развърже кесията. Въпреки крехката си възраст, Любен е изключително агресивен и опасен за обществото не само с буйния си нрав, а и със своето безразсъдно шофиране и увереността му, че може безнаказано да раздава улично правосъдие“, пророкува близък до покойния Ивайло Чобанов.

 

54-годишният Иво Пилето, придобил популярност в ъндърграунда още от средата на 90-те години на миналия век с рекетьорски изстъпления като силовак на наказателна бригада на висаджията Мето Илиенски, изпадна в кома на 26 януари, т.г. и три седмици по-късно почина в болницата без да дойде в съзнание, след ескалация на свада за неправомерно паркиране. Във фаталния следобед в края на януари Иво Пилето вижда пикапа на Любен Попов, паркиран на пешеходна пътека на ул. „Златен рог“, и отива да се разправя с шофьора.

 

От публикувани впоследствие видеозаписи се вижда как след едноминутна разправия с шофьора на пикапа Иво Пилето пада покосен на земята, след като е ударен с юмрук под брадата, а веднага след като Чобанов пада, от пикапа изскача Любен.

Близки до Пилето твърдят, че той е бил изритан в главата и това го е пратило в кома.

 

От видеозаписа обаче не става ясно какво точно се случва, тъй като в този момент минава автомобил, който скрива действията на Любен Попов. Записите от всички други камери наблизо са били изтрити от полицаи от Четвърто РПУ.

 

В медицинската документация на аутопсията на Чобанов кръвният тест за алкохол показва 2.38 промила. Пробите за дрога разкриват цял коктейл от наркотици в кръвта на бандита – амфетамин, бензодиазепин, кокаин, метадон, кодеин, хероин и морфин. Заради това разследващите приемат за меродавна версията, че Иво Пилето е щял да бъде жив, ако не е тръгнал да се разправя пиян и надрусан с нарушителя на пътя Любен Попов. Според съдебномедицинската експертиза Чобанов е ударил главата си при падането на земята, а не е изпаднал в кома от юмрука и ритника на младия шофьор.

 

„Разследването бе манипулирано от СДВР и прокурори, полицаите дори не задържаха Любен Попов и опитаха да потулят случая чрез изтриването на видеозаписи и саботаж при откриването и разпитването на множество свидетели“, категорични са близки на покойния Иво Пилето.

 

Бащата на 21-годишния Любен Попов – Валери, е собственик на дружеството „Глобул Брандс“, което управлява модните бутици „Скандал“ и е официален вносител на немския бранд „Филип Плейн“. Валери Попов е бил разследван през годините за данъчни афери за милиони левове, свързани с нерегламентиран внос на реплики на луксозни дрехи от Китай и Турция, продаващи се за оригинални в бутиците му. Разследването обаче било потулено от прокуратурата след плащането на солиден подкуп.

 

Преди 11 години – на 31.01.2013 г., Валери Попов бе арестуван при акция на ГДБОП като ВИП сводник и собственик в сянка на замаскирания като стриптийз бар „Скандал“ бардак с над 30 проститутки в 5-звездния хотел „Шератон“ в София. Според данни от тогавашното разследване, клубът за проституция бил въртян съвместно от Валери Попов и щангистът наркотрафикант Гълъбин Боевски, като жриците на любовта обслужвали основно чужденци за по 800 евро на вечер. Проститутките разказали на полицаите, че освен секс услугите, предлагали на клиентите си и кокаин. През 2017 г. Валери Попов и арестуваните с него четирима души от сутеньорската му банда бяха оправдани от съда.

 

Очаква се неговият син Любен също да се сдобие с две оправдателни присъди – за убийството на Иво Пилето и за побоя над млад мъж от 25 юли.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.